NewsΚορωνοϊός: Ο πρώτος νεκρός από την πανδημία στο Ευρωκοινοβούλιο

Κορωνοϊός: Ο πρώτος νεκρός από την πανδημία στο Ευρωκοινοβούλιο

- Advertisement -

Ένας εργαζόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ηλικίας περίπου 40 ετών, έχασε τη ζωή του, αφού προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό.

Ένας εργαζόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ηλικίας περίπου 40 ετών, έχασε τη ζωή του, αφού προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Αποτελεί τον πρώτο νεκρό από τη νόσο Covid-19 στους κόλπους των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα στοιχεία μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά λύπης του επιβεβαιώνει έναν θάνατο» μεταξύ του «εξωτερικού προσωπικού» του οφείλεται, βάσει των υπαρχουσών πληροφοριών, στον «κορωνοϊό», έγινε γνωστό από μια εκπρόσωπο Τύπου του οργάνου, σε επικοινωνία που είχε με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με μια κοινοβουλευτική πηγή, πρόκειται για έναν Ιταλό που εργαζόταν στο τμήμα πληροφορικής.

Κλειστό το κτίριο του ευρωκοινοβουλίου λόγω κορωνοϊού

Στις αρχές του μήνα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε ότι αναστέλλει για τουλάχιστον 3 εβδομάδες όλες τις επισκέψεις εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορωνοϊού.

Το Ευρωκοινοβούλιο υποδέχεται 700.000 επισκέπτες τον χρόνο, είπε, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρός το κ. Νταβίντ Σασόλι, υπογραμμίζοντας τη σημασία των «μέτρων πρόληψης».

«Μία από τις επιπτώσεις από τις πληροφορίες που λαμβάνουμε είναι να περιορίσουμε την πρόσβαση των επισκεπτών στα κτίρια του Κοινοβουλίου» στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες, υπογράμμισε ο κ. Σασόλι.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ