Τέσσερις επιπλέον νεκροί προστίθενται στη λίστα των ασθενών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 63.

Τέσσερις επιπλέον νεκροί προστίθενται στη λίστα των ασθενών από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων σε 63.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν ένας 68χρονος στο νοσοκομείο «Αττικόν» και δύο γυναίκες, ηλικίας 85 και 89 ετών, στην Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα.

Σύμφωνα, με την ιστοσελίδα της Πάτρας tempo24, κατέληξε το βράδυ της Παρασκευής και ο 41χρονος άνδρας που έπασχε από βαρύ υποκείμενο νόσημα και είχε προσβληθεί από κορωνοϊό.

Ο 41χρονος νοσηλευόταν για τέσσερις ημέρες στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης. Αρχικά είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και συγκεκριμένα στην αιματολογική κλινική λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν χαθεί στην Ελλάδα από τον covid-19 είναι 63.

Κορωνοϊός: 59 θύματα το απόγευμα

Νωρίτερα, ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει 59 έφτασαν οι νεκρούς από την πανδημία του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στο εικοσιτετράωρο από τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης έως τις έξι σήμερα το απόγευμα χάθηκαν έξι άνθρωποι.

Παράλληλα, όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, στην ενημέρωση για τον νέο κορωνοϊό, επιβεβαιώθηκαν άλλα 99 κρούσματα στη χώρα μας. Συνολικά ο αριθμός φτάνει στα 1.613 κρούσματα.

Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας γνωστοποίησε πως 335 εκ των κρουσμάτων σχετίζονται με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 563 θεωρούνται σχετικά με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Διασωληνωμένα είναι 92 άτομα, 23 εκ των οποίων γυναίκες. Η μέση ηλικία των διασωληνώμενων είναι τα 66 έτη.

Το 70% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 11 άτομα έχουν βγει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και η μέλη ηλικία τους είναι τα 66 έτη.

Όσον αφορά στους θανόντες, οι 49 είναι άνδρες και οι δέκα γυναίκες. Η μέση ηλικία τους είναι τα 71 έτη. Το 95% των περιπτώσεων που είχαν προσβληθεί από το νέο ιό (κορωνοϊός) είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα