Δύο ακόμα περιφερειακές ενότητες, η Ευρυτανία και η Αργολίδα, ανέβηκαν στο «κόκκινο επίπεδο» του επιδημιολογικού χάρτη covid-19 της Πολιτικής Προστασίας.

Δύο ακόμα περιφερειακές ενότητες, η Ευρυτανία και η Αργολίδα, ανέβηκαν στο «κόκκινο επίπεδο» του επιδημιολογικού χάρτη covid-19 της Πολιτικής Προστασίας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στην Ευρυτανία και την Αργολίδα ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου στο 3,39% για την πρώτη και στο 2,67% για την δεύτερη.

Ο εβδομαδιαίος κινητός μέσος όρος κρουσμάτων για την Ευρυτανία διαμορφώθηκε στα 25,6 ανά 100.000 κατοίκους και στην Αργολίδα, στα 31,9 ανά 100.000 κατοίκους εβδομαδιαίως.

Στο ίδιο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη βρίσκονται το Ηράκλειο, η Ικαρία, η Μεσσηνία, η Αχαΐα, η Ηλεία.

Πολιτική Προστασία: Τα μέτρα για το επίπεδο 4 – Κόκκινο

Σε αυτό το επίπεδο ετοιμότητας προβλέπονται τα πιο κάτω μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
  • Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Χωρίς οξυγόνο 47 ασθενείς στο νοσοκομείο Ρόδου

Την ίδια ώρα 47 ασθενείς με κορωνοϊό – η συντριπτική πλειοψηφία εξ αυτών, με αναπνευστική ανεπάρκεια – βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς παροχή οξυγόνου στο νοσοκομείο Ρόδου.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) από τις 23 Αυγούστου το νοσοκομείο αντιμετωπίζει την “κατάρρευση” του συστήματος παροχής οξυγόνου και το προσωπικό κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσει τους ασθενείς στη ζωή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα