NewsΚορωνοϊός: Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται τρεις νέοι κάτω των 20 ετών

Κορωνοϊός: Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται τρεις νέοι κάτω των 20 ετών

- Advertisement -

Αυξάνονται τα περιστατικά νεαρών ατόμων που μεταφέρονται σε νοσοκομεία λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού – Το τελευταίο διάστημα τρεις νέοι κάτω των 20 ετών.

Αυξάνονται τα περιστατικά νεαρών ατόμων που μεταφέρονται σε νοσοκομεία λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού - Το τελευταίο διάστημα τρεις νέοι κάτω των 20 ετών. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες, τελευταία περίπτωση αποτελεί αυτή μίας 18χρονης από τα Τρίκαλα που μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Όπως αναφέρει το trikalaola, υπήρξε επιδείνωση λόγο του κορωνοϊού που την ταλαιπωρούσε τις τελευταίες μέρες.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες του ekriti, αναφέρουν στην κλινική Covid του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου εισήχθη ένας 19χρονος. Όπως αναφέρουν τα τοπικά Μέσα της Πάτρας στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται από την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου ένα 14χρονο αγόρι με κορωνοϊό από την Ηλεία.

Ο νεαρός κατά άφιξή του στο νοσοκομείο εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα της νόσου. Ωστόσο πλέον οι γιατροί που τον παρακολουθούν εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Η κατάστασή του φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί. Σημειώνεται ότι στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο πατέρας του ο οποίος έχει διαγνωστεί επίσης θετικός στον κορωνοϊό.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας gnomip.gr αναφέρουν ότι ο 14χρονος είναι γιος του ιερέα από την Ηλεία. Ο ιερέας βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό στην κοινότητα Πανόπουλου του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Ο 14χρονος είναι ο πρώτος ανήλικος που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στην Πάτρα από την αρχή της πανδημίας.

Αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού σε ηλικίες 18-24

Στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες την Πέμπτη, έγινε παρουσίαση των επιδημιολογικών δεδομένων στη χώρα. Όπως τονίστηκε, η πρώτη ηλικιακή ομάδα σε κρούσματα είναι πλέον η ομάδα 18-24 ετών. Ενώ, δεύτερη είναι η ηλικιακή ομάδα 25-34.

Η μεταφορά του ιού από τις παραπάνω ομάδες στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσης στο Σύστημα Υγείας. Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κανένας εφησυχασμός σε περιοχές που έχουν σήμερα χαμηλό αριθμό κρουσμάτων. Όπως σημείωσε, η εμπειρία έχει δείξει ότι η κατάσταση μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά τα φαινόμενα των συνωστισμών από νεαρούς μετά το κλείσιμο της εστίασης και των κρυφών πάρτι και προκειμένου να μειωθεί η διασπορά του ιού στα μεγάλα αστικά κέντρα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε σε διάγγελμά του μίνι lockdown με νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00 και μάσκες παντού, σε περιοχές με πορτοκαλί σήμανση λόγω κορωνοϊού. Το εν λόγω μέτρο θα ισχύει από τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ η γενικευμένη χρήση της μάσκας από το Σάββατο το πρωί.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ