Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αλλά και στην Πολιτική Προστασία μετά τα 12 κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο στη Νέα Μάκρη.

Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), αλλά και στην Πολιτική Προστασία μετά τα 12 κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο στη Νέα Μάκρη.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα 122 δείγματα που εξετάστηκαν 12 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό.

Από τα θετικά τα 10 ανήκουν σε ηλικιωμένους και τα δύο σε εργαζόμενους. Είχε προηγηθεί ένα ακόμα κρούσμα το οποίο οδήγησε τις αρχές να προχωρήσουν σε ιχνηλάτηση στο γηροκομείο. Συνολικά τα κρούσματα που σχετίζονται με το γηροκομείο στη Νέα Μάκρη ανέρχονται σε 13.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, 10 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» χωρίς όμως να υπάρχει άλλη πληροφόρηση για την κατάσταση της υγείας τους.

Σε καραντίνα λόγω κορωνοϊού το γηροκομείο

Το γηροκομείο στην Νέα Μάκρη, στο οποίο φιλοξενούνται δεκάδες ηλικιωμένοι βρέθηκε στο μικροσκόπιο των υγειονομικών αρχών. Μετά τη διαπίστωση του κρούσματος, επιτόπου μετέβησαν τόσο ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του Υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχώρησε σε ελέγχους στους ηλικιωμένους και στο προσωπικό. Από το βράδυ της Κυριακής μάλιστα, ο χώρος του γηροκομείου τέθηκε σε καραντίνα με απόφαση του κ. Νίκου Χαρδαλιά, υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Η ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Και Διαχείρισης Κρίσεων αναφέρει τα ακόλουθα:  

«Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου σε οίκο ευγηρίας που βρίσκεται στην Νέα Μάκρη Αττικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Απριλίου 2020, σχετικός έλεγχος από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Μετά τα πρώτα αποτελέσματα που προέκυψαν από την ανάλυση των 122 δειγμάτων σε φιλοξενούμενους και προσωπικό, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκου Χαρδαλιά, ο ανωτέρω οίκος ευγηρίας τέθηκε από σήμερα το βράδυ σε καραντίνα από την Ελληνική Αστυνομία και μέχρι ολοκλήρωσης των ελέγχων».

Οι οίκοι ευγηρίας μπορούν να μετατραπούν σε εστίες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.  Γεγονός που προβληματίζει ακόμα περισσότερο τις υγειονομικές αρχές καθώς φιλοξενούν ηλικιωμένους που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου για εμφάνιση της σοβαρής νόσου και επιπλοκής από τη λοίμωξη Covid-19.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα