NewsΛήξη συναγερμού: Δεν έχει κοροναϊό ο ασθενής στο ΑΧΕΠΑ

Λήξη συναγερμού: Δεν έχει κοροναϊό ο ασθενής στο ΑΧΕΠΑ

- Advertisement -

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης (30/01) στη Θεσσαλονίκη, όταν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ εισήχθη εσπευσμένα ασθενής με συμπτώματα παρόμοια του κοροναϊού.

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης (30/01) στη Θεσσαλονίκη, όταν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ εισήχθη εσπευσμένα ασθενής με συμπτώματα παρόμοια του κοροναϊού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τον διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτη Παντελιάδη, πρόκειται για άνδρα μέσης ηλικίας από την Κίνα.

Ο άνδρας εισήχθη το μεσημέρι της Πέμπτης στο νοσοκομείο και αμέσως κινήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος που είχε μπει σε καραντίνα στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, δεν έχει προσβληθεί από τον κοροναϊό, καθώς τα δείγματα από τις ιατρικές εξετάσεις του βγήκαν αρνητικά από το Ινστιτούτο Παστέρ

Το πρωί της Παρασκευής αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για το περιστατικό.

Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα κοροναϊού που ελέγχθηκε στη Θεσσαλονίκη.

213 θάνατοι

Οι θάνατοι που οφείλονται σε επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, έχουν φθάσει τους 213. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 1.700 και πλέον. Η επιτροπή διευκρίνισε σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ότι έχουν επιβεβαιωθεί 9.804 κρούσματα. Υπάρχουν επίσης άλλα 12.167 ύποπτα κρούσματα. Μέχρι στιγμής κρούσματα του νέου κοροναϊού έχουν καταγραφεί σε τουλάχιστον 22 χώρες.

Στην Ευρώπη έχουν επιβεβαιωθεί δέκα κρούσματα -τέσσερα στη Γερμανία, πέντε στη Γαλλία και ένα στη Φινλανδία-, θέτοντας σε επιφυλακή και την Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να δηλώνουν έτοιμες να συνδράμουν στον επαναπατρισμό των Ευρωπαίων πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ουχάν, μητρόπολη της κεντρικής Κίνας. Σχεδόν το σύνολο της επαρχίας στην οποία βρίσκεται η Χουμπέι, έχουν από την περασμένη Πέμπτη (23/01) αποκλειστεί από τον υπόλοιπο κόσμο. Ο περιορισμός αυτός αφορά 56 εκατομμύρια κατοίκους. Μεταξύ αυτών βρίσκονται χιλιάδες ξένοι, και πολλές χώρες εντείνουν τις προετοιμασίες τους για να επαναπατρίσουν ένα μέρος των πολιτών τους.

Σε «απομόνωση» η Κίνα

Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την εξάπλωση του κοροναϊού μειώνοντας την επαφή μεταξύ των ανθρώπων, δεκάδες αεροπορικές εταιρείες από την Ασία, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ακυρώνουν τις πτήσεις τους και τροποποιούν δρομολόγια προς την Κίνα.

Μεταξύ των εταιρειών που έχουν προχωρήσει σε αλλαγές στα δρομολόγια των πτήσεων είναι: η Air France. Η Lufthansa, η British Airways. Η Austrian Airlines, η Finnair, η Swiss International Air Lines, η United Airlines. Η American Airlines, η Air Canada, η Air India, η Air Seoul, η Air Tanzania. Η Asiana Airlines, η Cathay Pacific, η ΙndiGo, η Jetstar Asia, η Lion Air, η Ethiopian Airlines. Επιπλέον, όπως δήλωσε την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, ο αναπληρωτής διευθυντής του αεροδρομίου Μπορίσπιλ του Κιέβου η Ουκρανία από τις 4 Φεβρουαρίου προχωράει στην αναστολή των απευθείας πτήσεων προς Κίνα λόγω των φόβων για τον κοροναϊό.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ