NewsΝεκρή σε σπηλιά στα Χανιά βρέθηκε η Αμερικανίδα βιολόγος

Νεκρή σε σπηλιά στα Χανιά βρέθηκε η Αμερικανίδα βιολόγος

- Advertisement -

Νεκρή βρέθηκε η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Σούζαν Ιτον που την Πέμπτη 4 Ιουλίου είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της με τις αρχές από τότε να έχουν στήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό της.

Νεκρή βρέθηκε η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος Σούζαν Ιτον που την Πέμπτη 4 Ιουλίου είχε δηλωθεί η εξαφάνισή της με τις αρχές από τότε να έχουν στήσει επιχείρηση για τον εντοπισμό της.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr το πτώμα της Αμερικανίδας φέρεται να έχει βρεθεί μέσα σε σπηλιά, στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά στα Χανιά. Σε απόσταση περίπου 10 χλμ από το σημείο που είχε εξαφανιστεί. Στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης όπου παρακολουθούσε διεθνές επιστημονικό συνέδριο.

Στο σημείο έχουν σπεύσει οι αστυνομικές αρχές και ειδικά κλιμάκια ερευνών για να διαπιστώσουν τι ακριβώς έχει συμβεί. Και να ερευνήσουν αν πρόκειται ή όχι για εγκληματική ενέργεια.

Είχε εξαφανιστεί εδώ και μία εβδομάδα

Σημειώνεται πως σήμερα συμπληρώνεται μία εβδομάδα από την εξαφάνιση της Αμερικανίδας βιολόγου του Ινστιτούτου Μαξ Πλανκ στην Κρήτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά η Σουζάν Ίτον είχε φτάσει στο Κολυμπάρι Χανίων για να συμμετάσχει σε συνέδριο στην Ορθόδοξο Ακαδημία, όπου και εθεάθη για τελευταία φορά στις 2 Ιουλίου.

Η οικογένεια της Σουζάν πιστεύει ότι πήγε για τρέξιμο και δεν επέστρεψε ποτέ στο ξενοδοχείο της.

«Αναζητώντας την Σούζαν»

Μάλιστα οι δικοί της άνθρωποι είχαν δημιουργήσει μία σελίδα στο Facebook όπου καλούσαν όποιον γνώριζε ή είχε δει τη Σούζαν να επικοινωνήσει μαζί τους.

Η σελίδα ονομάζεται «Searching for Suzanne» (σ.σ. Αναζητώντας τη Σουζάν).

Σημειώνεται πως όλα τα προσωπικά αντικείμενα της 59χρονης -μεταξύ των οποίων το πορτοφόλι της, το κινητό της, το διαβατήριό της και μετρητά- βρέθηκαν μέσα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της.

Το μόνο που έλειπε ήταν τα αθλητικά παπούτσια που φορούσε όταν πήγαινε για τρέξιμο.

«(…) Πιστεύουμε ότι η Σουζάν είτε ζεστάθηκε πολύ και αναζήτησε μια σκιά είτε έπεσε» γράφει η ανάρτηση της οικογένειάς της.

Η Ίτον ήταν μητέρα δύο παιδιών, βιολόγος και σύζυγος του Βρετανού επιστήμονα Τόνι Χάιμαν.

Σε ανακοίνωσή του, το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ ανέφερε πως όλα όσα ακούγονται είναι θεωρίες και πως το μόνο που είναι δεδομένο είναι πως η Ίτον έδωσε το παρών στο συνέδριο το απόγευμα της Τρίτης.

Το Ινστιτούτο υποστήριζε επίσης πως το επικρατέστερο σενάριο είναι όντως η 59χρονη ενδεχομένως να πήγε και για μπάνιο λόγω ζέστης.

«Εκτός από κορυφαία επιστήμονας στο χώρο της, η Σουζάν ήταν επίσης και αθλήτρια, δρομέας. Κατείχε μαύρη ζώνη στο Τάε κβον ντο», ανέφερε η ανακοίνωση.

Το Ινστιτούτο Μαξ Πλανκ είχε ανακοινώσει επίσης πως οι φίλοι της Ίτον πρόσφεραν το ποσό των 50.000 ευρώ ως ανταμοιβή για όποιον έχει πληροφορίες για την εξαφάνισή της.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ