NewsΟ γιατρός από την Λαμία αρνείται την εμπλοκή του με τον γιατρό-μαϊμού

Ο γιατρός από την Λαμία αρνείται την εμπλοκή του με τον γιατρό-μαϊμού

- Advertisement -

Πολλές περιπτώσεις εξαπάτησης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τον 47χρονο «μαϊμού» γιατρό που παρουσιαζόταν στα θύματα του ως Νευροογκολόγος – Νευροχειρουργός – Φυσιοπαθητικός, με ειδίκευση στην παιδοχειρουργική – παιδοογκολογία ή ακόμη και ως πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας, βαθιά θρησκευόμενος, εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού και οπαδός της εναλλακτικής ιατρικής με βότανα. Εκτός από τη χρηματική ζημία, επέφεραν δυστυχώς και το θάνατο τριών ανθρώπων εκ των οποίων τα δύο παιδιά ηλικίας μόλις 16 και 14 ετών.

Πολλές περιπτώσεις εξαπάτησης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τον 47χρονο «μαϊμού» γιατρό που παρουσιαζόταν στα θύματα του ως Νευροογκολόγος – Νευροχειρουργός – Φυσιοπαθητικός

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στην πολυσχιδή δράση του μαϊμού – ογκολόγου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον τρία ακόμη άτομα, τα οποία σύμφωνα με την πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας, έχουν απλή ή άμεση συνέργεια. Η μία είναι η 41χρονη σύζυγος του από την Αλμβανία, η οποία επίσης παρουσιαζόταν ως γόνος εφοπλιστικής οικογένειας. Τα άλλα δύο πρόσωπα είναι ιατροί από τη Λαμία και το Βόλο.

Ο γιατρός από την Λαμία 

Στην περίπτωση του γιατρού από τη Λαμία, ο οποίος διατηρεί ιατρείο στο κέντρο της πόλης, φέρεται ότι είχε έρθει σε επαφή με τον γιατρό μαϊμού. Κατά τη θητεία του σε Διαγνωστικό Κέντρο της Αττικής ως Ιατρός βάρδιας – εν αγνοία του Κέντρου – ο ψευτογιατρός αξιολογούσε εξετάσεις και χορηγούσε φάρμακα σε ασθενείς. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται και τα δυο παιδιά που απεβίωσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του ο Λαμιώτης γιατρός φέρεται αρχικά να αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με τον μαϊμού – ογκολόγο. Ο γιατρός συστηνόταν ως «Κόντος Νικόλαος». Ωστόσο, παραδέχτηκε ο ίδιος ότι είχε λάβει κι εκείνος κάποιο κοκτέιλ φαρμάκων, για λογαριασμό συγγενικού του προσώπου.

Συγχρόνως αναγνώρισε τον ψευτογιατρό ως συνοδό ασθενών στο Διαγνωστικό Κέντρο όπου εργαζόταν ως το 2018. Χωρίς όμως ποτέ να κάνει διαγνώσεις ή να χορηγήσει φάρμακα.

Οι πληροφορίες περί σύλληψης τους διαψεύδονται αφού όπως επισημαίνει στο Star Κεντρικής Ελλάδας, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας Χρήστος Γεωργίου, ο γιατρός βρίσκεται στο σπίτι του.

Ο κύριος Γεωργίου μίλησε μαζί του και όπως μετέφερε στα Μεσημβρινά Γεγονότα, είναι συγκλονισμένος από την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα. Ο γιατρός βέβαια, συνέχισε ο Γεωργίου, αρνήθηκε κάθε συμμετοχή του στο κύκλωμα αυτό. Μπορεί να υπήρξε μία κοινωνική επαφή όπως και με πολλούς συναδέλφους, αλλά αυτό δεν τον κάνει συνένοχο σε κανένα κύκλωμα απάτης, κατέληξε ο κύριος Γεωργίου

Βαριές κατηγορίες για τον «μαϊμού» γιατρό

Οι περισσότερες γνωριμίες των θυμάτων, με τον μεγαλοαπατεώνα, φέρεται να είχε γίνει μέσω Μοναστηριών. Ο ψευτογιατρός «όργωνε» στην κυριολεξία βρίσκοντας εύπορες οικογένειες με σοβαρά προβλήματα υγείας. Μοναστήρια που αναφέρονται στη δικογραφία βρίσκονται στο Άγιο Όρος, το Πήλιο και την Αττική.

Στις περιπτώσεις ασθενών που εξαπάτησε, εκτός αυτών που κατέληξαν, περιλαμβάνονται δεκάδες περιπτώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Δύο φέρεται να ήταν από τη Λάρισα, έξι από Μονή του Πηλίου Μαγνησίας. Μία από το Βόλο και μία από το Βελεστίνο.

Για τον 47χρονο μαϊμού γιατρό έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή. Όπως επίσης, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αλλά και για το αδίκημα της αντιποίησης ιατρικού επαγγέλματος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ