NewsΡευΜΑζήν: Οι ασθενείς καταβάλουν 120 ευρώ για το τεστ Covid-19

ΡευΜΑζήν: Οι ασθενείς καταβάλουν 120 ευρώ για το τεστ Covid-19

- Advertisement -

Την έντονη ταλαιπωρία και αγανάκτηση τους εκφράζουν οι ρευματοπαθείς -μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΡευΜΑζήν- λόγω της αναγκαστικής πληρωμής του test για τον Covid-19 προκειμένου να πραγματοποιήσουν την τακτική τους θεραπεία σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Την έντονη ταλαιπωρία και αγανάκτηση τους εκφράζουν οι ρευματοπαθείς -μέσω της Πανελλήνιας ΡευΜΑζήν- λόγω της αναγκαστικής πληρωμής του test για τον Covid-19 προκειμένου να πραγματοποιήσουν την τακτική τους θεραπεία σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μεγάλη ταλαιπωρία περιμένει τους ασθενείς με ρευματικά νοσήματα οι οποίοι απευθύνονται σε ιδιωτικές κλινικές συμβεβλημένες με τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες τους θεραπείες, αφού ως προϋπόθεση γι’ αυτό τίθεται από τις διευθύνσεις των Κλινικών η πραγματοποίηση του test για τον covid-19, με τους ασθενείς να υποχρεώνονται να καταβάλουν αμέσως το κόστος που φτάνει τα 120 ευρώ.

Ειδικά οι ρευματοπαθείς, ως χρόνιοι ασθενείς, έχουν μεγάλη ανάγκη τη θεραπεία τους και εξαιτίας των μέτρων που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχουν ήδη μείνει εκτός θεραπείας για αρκετό καιρό, συχνά με σημαντικές συνέπειες για την υγεία τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα ΡευΜΑζήν με αντίστοιχη επιστολή της στις 15 Μαΐου επαναφέρει το κρίσιμο ζήτημα της υποχρεωτικής καταβολής των 120 ευρώ από τους ίδιους τους ασθενείς σε συνέχεια της από 8 Μαΐου επιστολής της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας προς το Υπουργείο Υγείας και άλλους σχετικούς φορείς.

Με την επιστολή της η ΡευΜΑζην καλεί την Πολιτεία να συναισθανθεί την ευθύνη της για την προάσπιση του δημοσίου αγαθού της Υγείας, μεριμνώντας για τη διευκόλυνση των ευπαθών ομάδων που έχουν ανάγκη την απρόσκοπτη πρόσβαση στη θεραπεία τους, ειδικά την δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ