Συμπλήρωμα διατροφής για σεξουαλική ενίσχυση αποσύρει ο ΕΟΦ

Συμπλήρωμα διατροφής για σεξουαλική ενίσχυση αποσύρει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, δίχως να δηλώνεται στην επισήμανση του.

Συμπλήρωμα διατροφής για σεξουαλική ενίσχυση αποσύρει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), καθώς περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη, δίχως να δηλώνεται στην επισήμανση του. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το THE BEAST CAPSULES Stiff Boy LLC είναι ένα προϊόν που προωθείται ως συμπλήρωμα διατροφής. Συμπλήρωμα για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας. Δεν αποκλείεται η διάθεσή του στη χώρα μας μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που πραγματοποίησαν οι αμερικανικές αρμόδιες αρχές, το προϊόν περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil) για σεξουαλική ενίσχυση, χωρίς αυτή να δηλώνεται στην επισήμανση του.

ΕΟΦ: «Οι καταναλωτές που έχουν το προϊόν να μην το χρησιμοποιήσουν»

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία.

Τι είναι η σιλδεναφίλη

Η σιλδεναφίλη (sildenafil) αποτελεί έναν ισχυρό και εκλεκτικό αναστολέα της ειδικής για την κυκλική μονοφωσφορική γουανοσίνη( cGMP)- φωσφωδιεστεράση τύπου 5 (PDE5). Το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για την αποικοδόμηση της cGMP.

Εκτός από την παρουσία του ενζύμου στα ενδοσηραγγώδη τοιχώματα του πέους, η PDE5 είναι επίσης παρούσα και στο πνευμονικό αγγειακό σύστημα. Επομένως, η σιλδεναφίλη αυξάνει τη cGMP εντός των κυττάρων του λείου μυ των αγγείων με αποτέλεσμα τη χάλαση.

Σε ασθενείς με πνευμονική αρτηριακή υπέρταση, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αγγειοδιαστολή της πνευμονικής αγγειακής κοίτης. Σε μικρότερο βαθμό, αγγειοδιαστολή στη συστηματική κυκλοφορία.

Επίσης, η σιλδεναφίλη αποτελεί μία από του στόματος θεραπεία για τη δυσλειτουργία στύσης. Σε φυσιολογικές συνθήκες, δηλαδή σε κατάσταση σεξουαλικής διέγερσης, αποκαθιστά την ανεπαρκή στύση αυξάνοντας τη ροή του αίματος στο πέος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ