NewsΣυναγερμός στα Ιωάννινα: 46 τα κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο

Συναγερμός στα Ιωάννινα: 46 τα κρούσματα κορωνοϊού σε γηροκομείο

- Advertisement -

Συνολικά 46 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στα Ιωάννινα, αφού από το σύνολο των 56 τροφίμων που διαμένουν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων μόνο 10 δεν έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Συνολικά 46 κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε γηροκομείο στα Ιωάννινα, αφού από το σύνολο των 56 τροφίμων που διαμένουν στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων μόνο 10 δεν έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με δηλώσεις τους ιδιοκτήτη του γηροκομείου, Χρήστου Ζαμπίρα «46 ηλικιωμένοι που διαμένουν στο γηροκομείο έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό. Έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ σύντομα θα γίνει αποσυμφόρηση στο χώρο».

Όπως ανέφερε στα τοπικά μέσα ο ιδιοκτήτης από τους συνολικά 56 έχουν μεταφερθεί μόλις 21 σε νοσοκομεία της Ηπείρου. Κάποιοι από τους εναπομείναντες χρειάζονται άμεση νοσηλεία, δεδομένου ότι το αποδεκατισμένο από τον κορωνοϊό προσωπικό του Γηροκομείου είναι μόλις 4 άτομα και ένας γιατρός. Το προσωπικό δεν επαρκεί ούτε καν για τη σίτιση των ανθρώπων.

Ο κ. Ζαμπίρας είπε ότι το πρώτο κρούσμα διαγνώστηκε το Σάββατο 24 Οκτωβρίου σε εργαζόμενη του Γηροκομείου. Μολονότι απομονώθηκε άμεσα όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της βάρδιας, ο γενικός υγειονομικός έλεγχος ξεκίνησε την επόμενη Παρασκευή 30 Οκτωβρίου οπότε και διαπιστώθηκε η εκτεταμένη διασπορά.

Οι τρόφιμοι σταδιακά αρχίζουν να μεταφέρονται σε νοσοκομεία. Κάποιοι παραμένουν εντός του γηροκομείου και λαμβάνουν την φροντίδα των εργαζομένων που έχουν απομείνει στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διασπορά του κορωνοϊού στο γηροκομείο έγινε όταν ένα εργαζόμενος εντοπίστηκε θετικός στον ιό. Εν συνεχεία ακολούθησαν τεστ σε όλους τους ηλικιωμένους από τα οποία τα 46 βγήκαν θετικά.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ