NewsΣυναγερμός στην Αττική με 145 ενεργά κρούσματα και 596 στενές επαφές

Συναγερμός στην Αττική με 145 ενεργά κρούσματα και 596 στενές επαφές

- Advertisement -

Την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, όσον αφορά τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, περιέγραψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική, όσον αφορά τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, περιέγραψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Κατά την εβδομαδιαία ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, ο κ. Χαρδαλιάς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Αττική, αναφέροντας ότι αυτή τη στιγμή, 28 Ιουλίου 2020, υπάρχουν 145 ενεργά κρούσματα στο Λεκανοπέδιο, με το 72% εξ αυτών να εντοπίζονται σε τρεις περιφερειακές ενότητες (σ.σ.: ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι το κέντρο της Αθήνας είναι μεταξύ αυτών, χωρίς να αναφέρει τις άλλες δύο).

Μάλιστα, ο υφυπουργός συμπλήρωσε ότι 596 στενές επαφές στα 145 ενεργά κρούσματα βρίσκονται σε απομόνωση.

«Θα πρότεινα κανείς να μην περιμένει πώς και πώς τα πανηγύρια…»: Ο Χαρδαλιάς απάντησε για το αν θα απαγορευτούν και τον Αύγουστο

Για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι τα ενεργά κρούσματα είναι 66, αναφέροντας όμως ότι η κατάσταση, όπως και στην Αθήνα, δεν πρέπει να προκαλεί πανικό.

«Ξέρουμε όλα τα κρούσματα πού βρίσκονται. Δεν υπάρχει ανάγκη πανικού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε: «Θα αυξηθούν οι έλεγχοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ειδικά στις περιοχές που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν αρκετά κρούσματα. Δεν αισθανόμαστε ότι κάτι μας ξεφεύγει».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σήμερα την επέκταση (αρχής γενομένης από αύριο, 29 Ιουλίου 2020) της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας από το κοινό και σε άλλους κλειστούς χώρους, με αφορμή τα κρούσματα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση αποφασίζει να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας:

Για το προσωπικό στα καταστήματα λιανικής και τα γραφεία που έχουν επαφή με κοινό

Για το κοινό:
σε γραφεία
σε καταστήματα τροφίμων
σε καταστήματα λιανικής
και κομμωτήρια.

Χαρδαλιάς: Η χρήση μάσκας είναι ακόμη υποχρεωτική

στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
σε ταξί
στα σούπερ μάρκετ

Από αυριο ισχύουν τα εξής:

η μάσκα υποχρεωτική για όλους

ΔΕΚΟ, τράπεζες κλπ
σούπερ μάρκετ καταστήματα τροφίμων
ιατρεία,
ασανσέρ
καταστήματα λιανικής
κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ