NewsΣυνελήφθη «μαϊμού» γιατρός μετά από τέσσερις θανάτους

Συνελήφθη «μαϊμού» γιατρός μετά από τέσσερις θανάτους

- Advertisement -

Μια 48χρονη γυναίκα που αποδείχθηκε τελικά πως είναι «μαϊμού» γιατρός, συνελήφθη στη Γερμανία με την κατηγορία ότι προξένησε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

Μια 48χρονη γυναίκα που αποδείχθηκε τελικά πως είναι «μαϊμού» γιατρός, συνελήφθη στη Γερμανία με την κατηγορία ότι προξένησε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η γυναίκα φέρεται επίσης να προκάλεσε τον μακροχρόνιο τραυματισμό οκτώ ακόμα ανθρώπων. Εργαζόταν ως βοηθός γιατρού σε νοσοκομείο στην περιοχή Fritzlar στην επαρχία Schwalm-Eder στο κέντρο της χώρας.

Οι εισαγγελείς επιβεβαίωσαν ότι η ύποπτη κατηγορείται για ανθρωποκτονία, σοβαρή σωματική βλάβη. Απάτη, παραχάραξη εγγράφων, κατάχρηση τίτλου και άσκηση ιατρικής χωρίς άδεια.

Φέρεται να χρησιμοποίησε πλαστά έγγραφα για να προσληφθεί στο νοσοκομείο ως γιατρός. Δούλευε εκεί από τον Νοέμβριο του 2015 έως τον Αύγουστο του 2018. Ενώ συνέχισε να εργάζεται εκεί, παρά τα επαναλαμβανόμενα λάθη. Συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης λάθος φαρμάκων.

Η αστυνομία εξέδωσε ένταλμα έρευνας τον Ιανουάριο του 2019 σχετικά με την απάτη στην απασχόληση και αργότερα διεύρυνε την έρευνά της. Η γυναίκα συνελήφθη στις 29 Οκτωβρίου και παραμένει υπό κράτηση, καθώς είναι ύποπτη φυγής. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για το αν η γυναίκα εμπλέκεται σε περισσότερες υποθέσεις, ως… γιατρός.

Η αστυνομία διερευνά επίσης κατά πόσο δύο γιατροί που εργάζονταν στο νοσοκομείο εκείνη την εποχή, παραβίαζαν το καθήκον τους.

Η υπόθεση αυτή έρχεται μετά την καταδίκη ενός Γερμανού νοσοκόμου για τη δολοφονία 85 ασθενών που είχε υπό τη φροντίδα του.

Ο 42χρονος Νιλς Χέγκελ, ο οποίος θεωρείται ο μεγαλύτερος κατά συρροή δολοφόνος μετά τον πόλεμο, καταδικάστηκε σε ισόβια.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ