NewsΣύψας: Από τις 6 το απόγευμα απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική

Σύψας: Από τις 6 το απόγευμα απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική

- Advertisement -

Για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στην Αττική μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό Νίκος Σύψας.

Για την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε όλη τη χώρα και ειδικότερα στην Αττική μίλησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορωνοϊό Νίκος Σύψας.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μιλώντας στο OPEN ο κ. Νίκος Σύψας ανέφερε πως η Αττική μπαίνει στο «κόκκινο» και πως μια από τις σκέψεις που εξετάζονται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας να ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα. Παράλληλα, τα καταστήματα, εφόσον μπει όλος ο νομός σε κόκκινο συναγερμό, θα επανέλθουν στη μέθοδο του click away.

Ο κ. Σύψας δήλωσε πως σήμερα η επιτροπή των ειδικών για τον κορωνοϊό θα συνεδριάσει εξ ολοκλήρου για τις «κόκκινες» περιοχές. Σημείωσε πως στην Αττική δεν έχουν ξεφύγει ακόμη τα πράγματα, ωστόσο θέλουν να προλάβουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο και γι’ αυτό συζητούν από τώρα πιο ενισχυμένα μέτρα. Διευκρίνισε, δε, πως οι δύο δείκτες που ανησυχούν τους ειδικούς είναι η αύξηση των νοσηλειών και η αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ, η οποία και έχει ξεπεράσει το 60%.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία και το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων, ο καθηγητής ανέφερε πως προκρίνεται το άνοιγμα μόνο της Γ’ Λυκείου, παρόλο που στο παρελθόν είχε αποκλείσει μια τέτοια πιθανότητα η υπουργός Παιδείας, κ. Νίκη Κεραμέως. Παράλληλα, σχετικά με τις μεταλλάξεις, ο κ. Σύψας τόνισε πως υπάρχει ανησυχία για εκείνη της Αφρικής ότι δεν καλύπτεται από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Lockdown: Κλειδώνουν τα μέτρα για την Αττική – Τα σενάρια

Ήδη οι λοιμωξιολόγοι της υποεπιτροπής για τον κορωνοϊό εισηγήθηκαν από χθες στην κυβέρνηση την αυστηροποίηση των μέτρων για την Αττική γεγονός που σημαίνει ότι θα μπει στο «κόκκινο». Την απόφαση αυτή θα εξετάσει σήμερα η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και θα εισηγηθεί την τελική της απόφαση στην κυβέρνηση. Χθες πάντως ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου είχε αποσαφηνίσει για μία ακόμα φορά τη στάση της κυβέρνησης τονίζοντας αναφερόμενος στις επιδημιολογικές εξελίξεις ότι η απάντηση σε ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης «θα είναι πάντα δυναμική».

«Μένουμε σε διαρκή επιφυλακή ώστε να παρεμβαίνουμε όταν αυτό χρειάζεται. Δεν είναι δηλαδή πολιτική “βλέποντας και κάνοντας”, είναι ακριβώς το αντίθετο: βλέπουμε ώστε να ξέρουμε ακριβώς τι κάνουμε», δήλωσε συγκεκριμένα.

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις

Στην περίπτωση πάντως που η μπει στο «κόκκινο» η Αττική αναμένεται να αναβληθεί η επανέναρξη των. δια ζώσης μαθημάτων στα Γυμνάσια και τα λύκεια, και τα εμπορικά καταστήματα θα περιορίσουν την λειτουργία τους στο. click away μέθοδο από την οποία πιθανόν θα εξαιρεθούν τα καταστήματα ένδυσης και υπόδυσης.

Οι επίσημες αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά το απόγευμα κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Ωστόσο από το πρωί με δηλώσεις του μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, επιστήμονες, αλλά. και μέλη της κυβέρνησης έδωσαν μία ιδέα για τα μέτρα που έρχονται όσον αφορά στα σχολεία και το λιανεμπόριο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ