NewsΞυλοδαρμός γιατρού στην Κρήτη - Ομόφωνα ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι

Ξυλοδαρμός γιατρού στην Κρήτη – Ομόφωνα ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι

- Advertisement -

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό γιατρού, που έλαβε χώρα το 2015 στη Κρήτη.

Ομόφωνα ένοχοι κρίθηκαν οι δυο κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό γιατρού, που έλαβε χώρα το 2015 στη Κρήτη.
Υπενθυμίζεται πως οι κατηγορούμενοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ξύλινου ροπάλου είναι δύο

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με το flashnews.gr, ένοχοι κρίθηκαν με ομόφωνη απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου οι δύο κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό του γιατρού Δημήτρη Μακρέα, που έλαβε χώρα το 2015.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους και τους δύο. Ωστόσο στον ένα κατηγορούμενο ο οποίος δεν παρέστη καν στην δίκη, επέβαλε φυλάκιση τριών ετών και έξι μηνών για επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία. Ο δεύτερος κρίθηκε ένοχος με δύο χρόνια φυλάκιση για επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ενώ αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό λόγω του νεαρού της ηλικίας του.

Η ποινή του δεύτερου κατηγορούμενου μπορεί να μετατραπεί σε χρηματική ποινή, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως οι ποινές και των δύο κατηγορούμενων.

Η εκδίκαση της υπόθεσης για τον ξυλοδαρμό ήταν σε εξέλιξη από το μεσημέρι της Τετάρτης, σε δεύτερο βαθμό η οποία αρχικά επρόκειτο να γίνει στις 14 Δεκεμβρίου του 2018, αλλά λόγω κωλύματος του συνηγόρου ενός εκ των κατηγορουμένων είχε αναβληθεί για σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί πώς στο δικαστήριο, προσήλθε και ο ένας από τους δύο κατηγορούμενους. Ισχυρίστηκε ότι όταν έγινε το συμβάν ήταν υπό την επήρεια μέθης, ενώ ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του.

Το χρονικό

Το βράδυ της Τετάρτης 25 Απριλίου 2015, ο γιατρός μαζί με την σύζυγό του, φεύγοντας από το Στέκι Μεταναστών και κατευθυνόμενος προς το αυτοκίνητό του στην οδό Δασκαλογιάννη της Σπλάντζιας δέχτηκε απρόκλητη επίθεση. Χτυπήθηκε στο κεφάλι με κάποιου είδους ρόπαλο από τους δύο κατηγορούμενους.

Μετά τον ξυλοδαρμό, ο γιατρός νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο Χανίων στην Κρήτη με κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ένα αιμάτωμα υποσκληρίδιο. Μώλωπες σε διάφορα σημεία του σώματος και κάταγμα κροτάφου. Ενώ όπως είπε σήμερα ο ίδιος εκκρεμεί μια ακόμη εγχείρηση στον αυχένα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ