Πολιτική«Μου άσκησαν αφόρητη πίεση» καταγγέλει μάρτυρας στο σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ

«Μου άσκησαν αφόρητη πίεση» καταγγέλει μάρτυρας στο σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ

- Advertisement -

Στον αέρα βρίσκεται το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου όσον αφορά τις 23 προσλήψεις του Αδωνι Γεωργιάδη- για τις οποίες υπάρχουν πληροφορίες ότι μπορεί να ασκηθούν ποινικές διώξεις- καθώς ο βασικός μάρτυρας αναίρεσε την κατάθεσή του.

Ομως η υπόθεση παίρνει και άλλες διαστάσεις, καθώς ο μάρτυρας Σταμάτης Παρίσσης, καταγγέλλει ακόμα ότι του ασκήθηκαν αφόρητες πιέσεις και τελικά υπέγραψε «ό,τι οι ειδικοί επιθεωρητές συνέταξαν»… Κατάθεση που ενισχύει τις καταγγελίες και του Σωματείου Εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, οτι εργαζόμενοι δέχθηκαν πιέσεις και εκφοβισμό από συνεργάτες του Παύλου Πολάκη προκειμένου να καταθέσουν ψευδή στοιχεία για να υπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες.

Οπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Τα Νέα, ο μάρτυρας Σταμάτης Παρίσσης στην ένορκη κατάθεσή του στην συμβολαιογράφο Ε.Μ αναίρεσε την αρχική του κατάθεση, καταγγέλλοντας οτι ήταν προϊόν πίεσης και εκφοβισμού από τις δύο ειδικές επιθεωρήτριες . «Θα μας πείς τώρα ένα ναί η ένα όχι χωρίς πολλά πολλά » του έλεγαν διαρκώς, καταθέτει ο κύριος Παρίσσης, προσθέτοντας: «Η ανωτέρω στάση των ειδικών επιθεωρητών, η οποία ήταν διαρκής, παρατεταμένη και άκαμπτη, κυριολεκτικά με τρόμαξε επί προσωπικού, με εξουθένωσε απολύτως και το μόνο που ένιωθα εντέλει ήταν φόβος, τάση παράδοσης σε αυτά που μου ζητούσαν οι ειδικοί επιθεωρητές, καθώς και έντονη τάση φυγής από τον χώρο. Ετσι εν τέλει υπέγραψα ο,τι οι εδικοί επιθεωρητές συνέταξαν και έφυγα σε πολύ άσχημα ψυχολογική κατάσταση».

Οι δυο επιθεωρήτριες αναζητούσαν στοιχεία για αναρτήσεις του μητρώου συνεργατών που είχαν γίνει από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τελικά ο μάρτυρας όταν είχε ηρεμήσει,καταθέτει οτι βρήκε στο αρχείο του τα στοιχεία που του ζητούσαν και ήταν έγγραφα που του είχε δώσει προς ανάρτηση η τότε πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ Τζένη Κρεμαστινού…

Η Χριστοφυλοπούλου ζητά να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή.

Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ ζητεί η Εύη Χριστοφυλοπούλου να έρθει να καταθέσει ο εργαζόμενος που κατήγγειλε οτι έπεσε θύμα εκφοβισμού, χειραγώγησης και πίεσης κατά την κατάθεσή του.

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο της επιτροπής Αντώνη Μπαλωμενάκη, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ μετά τις νέες καταγγελίες. «Σε πλήθος σημερινών δημοσιευμάτων αναφέρεται ότι ο εργαζόμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Παρίσσης, έπεσε θύμα εκφοβισμού, πίεσης και χειραγώγησης κατά την κατάθεσή του ενώπιον των επιθεωρητριών Δημόσιας Διοίκησης, ήδη δε στις 5.4.2018 αναίρεσε ενόρκως την αρχική του κατάθεση, σχετικά με τις προσλήψεις του ΚΕΕΛΠΝΟ», αναφέρει και προσθέτει πως είναι σαφές ότι οι εξελίξεις αυτές επηρεάζουν καταλυτικά το έργο της επιτροπής, καθώς α) τίθεται εν αμφιβόλω σημαντικό μέρος του αποδεικτικού υλικού και β) καταγγέλλονται σημαντικά ποινικά αδικήματα.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου ζητά ακόμη να υποβληθεί αίτημα προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την Εισαγγελία Διαφθοράς και την Γενική Επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να διαβιβαστούν στην Εξεταστική Επιτροπή όλες οι υποβληθείσες μέχρι σήμερα αναφορές του σωματείου εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ