ΠολιτικήΠολάκης κατά Πατούλη και Γιαννάκου για το κύκλωμα σε βάρος καρκινοπαθών

Πολάκης κατά Πατούλη και Γιαννάκου για το κύκλωμα σε βάρος καρκινοπαθών

- Advertisement -

Πυρά κατά των προέδρων του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της ΠΟΕΔΗΝ και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου εξαπολύει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης για την αδράνεια καταδίκης του κυκλώματος παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων στα νοσοκομεία.
Τρεις ημέρες από τις συλλήψεις και την εξάρθρωση του κυκλώματος οι «λαλίστατοι», όπως χαρακτηρίζει ο Π. Πολάκης τους Γ. Πατούλη και Μ. Γιαννάκο, δεν ψέλλισαν μια κουβέντα καταδίκης. Σε ανάρτηση του στα social media, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τονίζει:

“ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΒΡΩΜΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΖΕ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ !!!!!
Ακομα περιμενω τους λαλίστατους Πατουλη του ΙΣΑ ,Γιαννακο της ΠΟΕΔΗΝ ,αλλα και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να ψελλίσουν μια κουβέντα καταδίκης!!!!!
Ξερω ξερω περιμενουν να τελεσιδικήσει κι αυτο ,οπως η Νοβαρτις και το Κεελπνο που και κει ήπιαν το αμίλητο νερό …..
Εμ βεβαια και ειδικα οι δυο “μορφές” που ανέφερα ονομαςτικα πως να πουν κακή κουβέντα για τους μελλοντικούς υποστηρικτές και ψηφοφόρους ειτε “μεγάλους” ειτε “μικρούς”……..”


Η ζημιά του Δημοσίου
Η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από την δράση του κυκλώματος παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων και άλλων σκευασμάτων που διατίθενται μόνο στα νοσοκομεία, λαμβάνοντας υπόψη την κατώτερη φαρμακευτική τιμή των ανωτέρω σκευασμάτων, ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στα 13.690.376 ευρώ σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία.

Από την ανάλυση των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής, προκύπτει ότι κατά το χρονικό διάστημα 2013 έως 2016:

– εκδόθηκαν εικονικά τιμολόγια αγοράς φαρμακευτικών σκευασμάτων από εταιρεία με έδρα το εξωτερικό, προς το προαναφερόμενο φαρμακείο, συνολικής αξίας 24.913.375 ευρώ,

– σύμφωνα με την αξία των επίμαχων τιμολογίων πώλησης φαρμακευτικών σκευασμάτων στο εξωτερικό, που εκδόθηκαν από το ίδιο φαρμακείο, τα έσοδα από την εγκληματική δραστηριότητα υπολογίζονται στα 25.073.196 ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε συνολική ποσότητα 14.401 σκευασμάτων.

Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε, ότι η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από την δράση της οργάνωσης, λαμβάνοντας υπόψη την κατώτερη φαρμακευτική τιμή των ανωτέρω σκευασμάτων, ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στα 13.690.376 ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αποτιμηθεί ο ακριβής όγκος των παράνομων διακινούμενων φαρμακευτικών σκευασμάτων, η συνακόλουθη ζημία του δημοσίου και το κέρδος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης .

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

– μεγάλος αριθμός φαρμακευτικών σκευασμάτων συνολικής αξίας 307.258 ευρώ,

– το χρηματικό ποσό των 63.815 ευρώ,

– 9 ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

– ψηφιακά αποθηκευτικά μέσα,

– συσκευές κινητών τηλεφώνων και πλήθος καρτών SIM,

– κάρτες ανάληψης διαφόρων τραπεζικών ιδρυμάτων, καθώς και

– πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων.

Οι χώροι που κατασχέθηκαν τα ανωτέρω σκευάσματα – φάρμακα δεν διέθεταν την απαιτούμενη άδεια για την αποθήκευση και διακίνησή τους και κρίνονται ακατάλληλοι, με αποτέλεσμα τα εν λόγω φάρμακα να κρίνονται ως επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία.

Τέλος, στο πλαίσιο της διερεύνησης, προέκυψε ότι σε βάρος του 64χρονου αρχηγικού μέλους της οργάνωσης εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση για απάτη, συνολικής ποινής φυλάκισης 11 ετών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ