Συνεχίζονται οι συμβάσεις 4.000 εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, όπως ανακοίνωσε υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Συνεχίζονται οι συμβάσεις 4.000 εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, όπως ανακοίνωσε υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Πρόκειται για εργαζόμενους που απασχολούνται στις δομές του ΕΣΥ με συμβάσεις οκτάμηνες ή ετήσιες. Οι εργαζόμενοι καλύπτουν βασικές ανάγκες σε διάφορους τομείς, ως επί το πλείστον στις τεχνικές, διοικητικές και λοιπές υπηρεσίες.

Ειδικότερα, και όπως δήλωσε ο υφυπουργός, κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης, «το Υπουργείο Υγείας εξασφάλισε τη συνέχιση των συμβάσεων 4.000 εργαζομένων στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Σε αυτό συνετέλεσε το Υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ. Οι εργαζόμενοι προέρχονται από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του Οργανισμού. Στόχος του Υπουργείου Υγείας είναι να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες του ΕΣΥ σε ανθρώπινο δυναμικό. Προκειμένου κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση σε ασφαλείς και ποιοτικές υπηρεσίες υγείας» κατέληξε ο υφυπουργός κ. Κοντοζαμάνης.

Η κάλυψη των αναγκών του συστήματος υγείας σε ανθρώπινο δυναμικό μέσω του ΟΑΕΔ εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια από το υπουργείο σε μια προσπάθεια να «κλείσουν» τα κενά στα δημόσια νοσοκομεία, ωστόσο οι συνδικαλιστικοί φορείς διαμαρτύρονται και ζητούν την κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα