Την επαναφορά των αποδοχών των ιατρών του ΕΣΥ στα επίπεδα προ της κρίσεως, όπως επιτάσσει και η απόφαση του ΣτΕ 431/2018, καθώς και την ένταξη όλου του νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, ανεξαρτήτως του χρόνου διορισμού, στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ζητά ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή και απευθύνει στους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.

Την επαναφορά των αποδοχών των ιατρών του ΕΣΥ στα επίπεδα προ της κρίσεως, όπως επιτάσσει και η απόφαση του ΣτΕ 431/2018, καθώς και την ένταξη όλου του νοσηλευτικού προσωπικού του ΕΣΥ, ανεξαρτήτως του χρόνου διορισμού, στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ζητά ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο βουλευτής κ. Χαρακόπουλος αναφέρεται στην “τιτάνια μάχη που δίνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό” στην επιδημική κρίση. Υπογραμμίζει ότι “η Πολιτεία οφείλει αυτές τις ώρες να προωθήσει μέτρα ενίσχυσης των ιατρών και νοσηλευτών του Ε.Σ.Υ.”.

“Όσον αφορά στους νοσηλευτές, οι οποίοι είναι εκτεθειμένοι στον καθημερινό κίνδυνο να ασθενήσουν, ερχόμενοι σε επαφή με δεκάδες ή και εκατοντάδες ασθενείς από την στιγμή της διακομιδής, είναι εύλογο να ενταχθούν όλοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, ανεξαρτήτως του χρόνου διορισμού τους στο Ε.Σ.Υ..

Για δε τους ιατρούς του Ε.Σ.Υ., οι οποίοι κατά την περίοδο της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, υπέστησαν δραματικές περικοπές. Περικοπές έως και 50%, στις αποδοχές τους. Πρέπει να υπάρξει αποκατάστασή τους”, σημειώνει ο κ. Χαρακόπουλος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα