• Γράφει ο Κοσμάς Ζακυνθινός

Απόλυτη σύγχυση δημιούργησε το απόγευμα της Πέμπτης η όψιμη ανακοίνωση της λοιμοξιωλόγου Ελένης Γιαμαρέλλου σχετικά με τα νέα κρούσματα για τον κορωνοϊό στη χώρα μας, παρουσιάζοντας αντιφατικά στοιχεία σε σχέση με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, που πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα από τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Απόλυτη σύγχυση δημιούργησε το απόγευμα της Πέμπτης η όψιμη ανακοίνωση της λοιμοξιωλόγου Ελένης Γιαμαρέλλου σχετικά με τα νέα κρούσματα για τον κορωνοϊός παρουσιάζοντας αντιφατικά στοιχεία σε σχέση με την επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, που πραγματοποιήθηκε λίγο αργότερα από τον Σωτήρη Τσιόδρα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στην καθιερωμένη, επίσημη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, ανέφερε πως τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που προκαλεί ο κορωνοϊός είναι 117. Εξ’ αυτών, τα 18 επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Λίγο νωρίτερα η ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμωξιολογίας, κ. Ελένη Γιαμαρέλλου μιλώντας στο Mega, ανέφερε πως τα νέα κρούσματα κορωνοϊού είναι 34. Δηλαδή, 133 συνολικά. Μάλιστα, η ίδια υποστήριξε ότι οι αριθμοί αυτοί ανακοινώθηκαν στη συνεδρίαση του ΕΟΔΥ και της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, στην οποία συμμετείχε.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η διάσταση απόψεων προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος λαμβάνει θέση για το περιστατικό με δημόσια ανάρτηση του στο facebook, κατά αυτής της «αστοχίας».

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλος:

«Σήμερα η κ Γιαμαρέλλου αποχώρησε από τη συνεδρίαση της επιτροπής για τον κορωνοϊό πριν τη λήξη της για να κάνει ανακριβείς ανακοινώσεις σε μεγάλο κανάλι πριν τις επίσημες. Μετά και από αυτό πιστεύω ότι πρέπει να περιοριστεί κατ’ οίκον μέχρι Δευτέρας Παρουσίας».

Σήμερα η κ Γιαμαρέλου αποχώρησε απο τη συνεδρίαση της επιτροπής για τον κορονοιο πριν τη ληξη της για να κανει…

Gepostet von Αθανάσιος Εξαδάκτυλος am Donnerstag, 12. März 2020

Όπως εξήγησε ο κ. Τσιόδρας, τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 117 και υπάρχουν άλλα 15 για τα οποία η διερεύνηση συνεχίζεται. Αυτό σημαίνει πως αυτά τα περιστατικά πιθανότατα έχουν ελεγχθεί ήδη είτε λόγω επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα είτε λόγω συμπτωμάτων και υπάρχει ένα πρώτο αποτέλεσμα το οποίο όμως δεν είναι το τελικό.

Τα 10 κρούσματα είναι «ορφανά» δηλαδή δεν έχει καταστεί γνωστή η πηγή της μόλυνσης για τους ασθενείς. Επίσης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, τα 82 είναι «εισαγόμενα» και τα 25 είναι επαφές των εισαγόμενων. Τέλος, από τους 117 που έχουν προσβληθεί και νοσήσει από τον ιό (κορωνοϊός), οι 34 νοσηλεύονται και οι άλλοι βρίσκονται σε απομόνωση στην οικία τους. Από τους 34 που νοσηλεύονται, τρεις ασθενείς είναι διασωληνωμένοι σε Μονάδα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα