Σε σχεδόν πλήρη αποκατάσταση της κανονικότητας για εμβολιασμένους πολίτες προχωρά η κυβέρνηση, καθώς σήμερα ο Θάνος Πλεύρης θα ανακοινώσει την άρση των όποιων περιορισμών, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς την κοινωνία.

Σε σχεδόν πλήρη αποκατάσταση της κανονικότητας για εμβολιασμένους πολίτες προχωρά η κυβέρνηση, καθώς σήμερα ο Θάνος Πλεύρης θα ανακοινώσει την άρση των όποιων περιορισμών, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς την κοινωνία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα στις 15:00 το μεσημέρι νέες, μεγαλύτερες ελευθερίες και προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες, ακόμα και στις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές της χώρας.

Στον πυρήνα του σχεδίου που επεξεργάζεται το Μέγαρο Μαξίμου, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, είναι η πλήρης επιστροφή στην κανονικότητα για όσους έχουν εμβολιαστεί, χωρίς αστερίσκους.

Στις συζητήσεις που γίνονται περιλαμβάνεται η δυνατότητα να υπάρχουν όρθιοι στα καταστήματα διασκέδασης που λειτουργούν αμιγώς για εμβολιασμένους. Παράλληλα, στους αμιγείς χώρους δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στην πληρότητα, ενώ οι εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε rapid test σε καμία δραστηριότητα.

Οι «κόκκινες» περιοχές

Επίσης, συζητείται οι πλήρως εμβολιασμένοι να μην εμπίπτουν στα μέτρα που λαμβάνονται στις χαρακτηρισμένες «κόκκινες» περιοχές. Να μπορούν, δηλαδή, να κυκλοφορήσουν μεταξύ 1:00 με 6:00 το πρωί και να υπάρχει μουσική στην εστίαση, κάτι που απαγορεύεται τώρα. Ωστόσο, θα παραμείνει, όπως όλα δείχνουν, η υποχρεωτική χρήση μάσκας στο λιανεμπόριο.

«Οι εμβολιασμένοι δικαιούνται και πρέπει να έχουν προνόμια που να αντιστοιχούν στη συνδρομή τους στη μάχη κατά της πανδημίας» δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, αυξημένη παραμένει η διάδοση του κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα. και τη Λάρισα, καθώς οι αριθμοί δείχνουν τάση εκτροχιασμού της επιδημιολογικής. κατάστασης σε ορισμένες περιοχές της χώρας.

Σε επίπεδο 4 (κόκκινο) Σέρρες και Καρδίτσα

Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πως η επιτροπή ειδικών αποφάσισε να ανεβάσει στο επίπεδο 4. του χάρτη επιδημιολογικής επιτήρησης του κορωνοϊού τις ΠΕ Σερρών και Καρδίτσας.

Η απόφαση για την εισήγηση αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να οριστικοποιηθεί την Τετάρτη, οδηγώντας τις περιοχές σε καθεστώς μίνι lockdown.

Όπως φαίνεται στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού του ΕΟΔΥ, η. Καρδίτσα σημειώνει μέσο όρο 31 κρούσματα ημερησίως την τελευταία εβδομάδα, με τον. αριθμό μολύνσεων ανά 100.000 πληθυσμού να υπολογίζεται στο 17,3 (στον κεντρικό τομέα. Αθηνών ο ίδιος δείκτης είναι 10,39).

Αντίστοιχα, στις Σέρρες ο μέσος όρος νέων κρουσμάτων ημερησίως την τελευταία εβδομάδα υπολογίζεται σε 41 περιστατικά. Η ΠΕ της βόρειας Ελλάδας καταγράφει 18,7 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανά 100.000, στη Λάρισα τα θετικά κρούσματα ανέρχονται σε. 50,6, στην Καβάλα σε 48,8 και στη Δράμα σε 59,01.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα