Το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» επισκέφθηκε την Παρασκευή (10/9) η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα, υπογραμμίζοντας πως για τις προσλήψεις στα νοσοκομεία στο εξής θα γίνονται με βάση τις ανάγκες τους, ενώ θα δοθούν κίνητρα στους νέους γιατρούς.

Το Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» επισκέφθηκε την Παρασκευή (10/9) η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Ασημίνα Γκάγκα, υπογραμμίζοντας πως για τις προσλήψεις στα νοσοκομεία στο εξής θα γίνονται με βάση τις ανάγκες τους, ενώ θα δοθούν κίνητρα στους νέους γιατρούς. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Την κυρία Γκάγκα συνόδευσαν ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, καθώς και οι εκπρόσωποι της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας, της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας -Θράκης και του ΕΚΑΒ -ΕΚΕΠΥ Βορείου Ελλάδος.

Η αναπληρώτρια υπουργός, κ. Γκάγκα, ξεναγήθηκε στους χώρους του νοσοκομείου μέσα από την εντυπωσιακή τρισδιάστατη μακέτα που βρίσκεται στην είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος και στη συνέχεια συμμετείχε σε σύσκεψη.

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός είχε συνάντηση με τη διοικήτρια του «Θεαγενείου», Ευαγγελία Κουρτέλη-Ξουρή, στην οποία συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας ενός νέου ογκολογικού συγκροτήματος στη Θεσσαλονίκη.

Ένταξη προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας

Ο πρόεδρος του ΔΣ του νοσοκομείου, Μιχάλης Καραβιώτης, καλωσορίζοντας την κ. Γκάγκα, της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της και εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ένταξη προς χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας ενός πολύ σημαντικού έργου για το Νοσοκομείο και τους ογκολογικούς ασθενείς, την κατασκευή νέας πτέρυγας Μονάδας Βραχείας Νοσηλείας. Οπως είπε χαρακτηριστικά, η υλοποίηση του έργου θα ανακουφίσει τους περίπου 18.000 ασθενείς που παρακολουθούνται στη Μονάδα ετησίως.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι της διοίκησης και των εργαζομένων τόνισαν στην κ. Γκάγκα ότι επείγουν τόσο η ενίσχυση του νοσοκομείου με προσλήψεις γιατρών όσο και η άρση των νομικών κωλυμάτων που αποτελούν τροχοπέδη στην προκήρυξη και την κάλυψη των κενών θέσεων προσωπικού.

Ενίσχυση του «Παπαγεωργίου» με ιατρικό προσωπικό

Ο κ. Καραβιώτης, ζήτησε από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας να δρομολογηθεί το συντομότερο η ενίσχυση του «Παπαγεωργίου» με ιατρικό προσωπικό. Παράλληλα, εξήρε την ανάγκη να τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση για τη νέα στρατηγική διοίκησης με την εφαρμογή του νέου λογιστικού συστήματος κωδικών χρέωσης DRGs. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των καθυστερήσεων του ΕΟΠΥΥ στην εξόφληση των οικονομικών του υποχρεώσεων έναντι του νοσοκομείου, καθώς οι οφειλές συσσωρεύονται και διογκώνουν τα χρέη προς τους προμηθευτές.

Η εκπρόσωπος του «Ιδρύματος Παπαγεωργίου», κ. Ζωή Ψαρρά-Παπαγεωργίου, εξέφρασε την άποψη ότι για ένα παραγωγικό νοσοκομείο, όπως αυτό, που προσφέρει αδιάλειπτα τις υπηρεσίες του, αξίζει να γίνουν προσπάθειες εκ μέρους του υπουργείου Υγείας, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να κρατηθεί «ζωντανό».

Αναμόρφωση του χάρτη της υγείας

Η Μ. Γκάγκα διαβεβαίωσε ότι, ζώντας η ίδια τον χώρο της υγείας από κοντά, υπάρχει διάθεση και πρόθεση, μαζί με τον υπουργό Υγείας, να βρεθούν λύσεις και να προχωρήσει η αναμόρφωση του χάρτη της υγείας.

Ειδικά για τις προσλήψεις στα νοσοκομεία, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι στο εξής θα γίνονται με βάση τις ανάγκες τους και θα δοθούν κίνητρα στους νέους γιατρούς, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα στηρίξει τη λειτουργία των νοσοκομείων και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με επίκεντρο πάντα την εξυπηρέτηση του ασθενή, τις καλές συνθήκες εργασίας για το προσωπικό και τη βιωσιμότητα των μονάδων υγείας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κωτσιόπουλος διαβεβαίωσε ότι με νομοθετικά διατάγματα θα δοθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την επικαιροποίηση της ιδρυτικής σύμβασης του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», το οποίο, λόγω του ιδιαίτερου καθεστώτος που διέπει τη λειτουργία του (ΝΠΙΔ), αποτελεί μοντέλο και για νέα νοσοκομεία, όπως το Παιδιατρικό Θεσσαλονίκης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα