Με το νέο Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Δρ. Hans Kluge, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας.

Με το νέο Περιφερειακό Διευθυντή του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Δρ. Hans Kluge, συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν για την πορεία των μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί το υπουργείο, την πρόληψη ως βασική πολιτική της Δημόσιας Υγείας και κυρίως την ετοιμότητα για αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν την διαχείριση και την ανταπόκριση σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, ιδιαίτερα αυτών που έχουν προκύψει από το μεταναστευτικό.

Ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον Δρ. Kluge για το σύνολο των πεπραγμένων του Υπουργείου Υγείας τους πέντε μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του και του έθεσε τους βασικούς άξονες του επερχόμενου νομοσχεδίου για τη Δημόσια Υγεία, το οποίο θα δίνει έμφαση στην πρόληψη και θα ρυθμίζει όλα όσα σχετίζονται με συμπεριφορικούς παράγοντες, όπως η χρήση καπνικών προϊόντων, η κατάχρηση οινοπνευματωδών, η κακή διατροφή, η απουσία φυσικής άσκησης.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ, κ. Hans Kluge συνεχάρη τον Υπουργό Υγείας , κ. Βασίλη Κικίλια για την καθολική εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, υπογραμμίζοντας ότι η Δημόσια Υγεία αποτελεί το πιο σημαντικό πλαίσιο θωράκισης του πληθυσμού. Τέλος, εξέφρασε την υποστήριξή του στις μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Υγείας, όπως το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Υγεία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα