Τους διοικητές των Υγειονομικών Μονάδων όλης της χώρας, αλλά και των 7 Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) κάλεσε σε ευρεία σύσκεψη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Τους διοικητές των Υγειονομικών Μονάδων όλης της χώρας, αλλά και των 7 Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) κάλεσε σε ευρεία σύσκεψη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Στόχος είναι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι να δώσει τις βασικές κατευθύνσεις για τη διαχείριση της καθημερινότητας αλλά και των οικονομικών ζητημάτων των υγειονομικών μονάδων.

Στην ευρεία σύσκεψη δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) που δρομολογούνται στα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και στην προετοιμασία των υγειονομικών μονάδων για πιθανή εμφάνιση κρούσματος κοροναϊού.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας θα γίνουν αλλαγές στην εφημερία των νοσοκομείων (ανά 3 ημέρες). Οι διοικητές των νοσοκομείων θα πρέπει να μεριμνήσουν για την καλύτερη διασύνδεση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών με το ΕΚΑΒ. Όπως και την ηλεκτρονική καταγραφή των περιστατικών. Πρέπει να τηρείται η σειρά προτεραιότητας και την εξάλειψη των ράντζων.

Εφημερίες…

Επίσης ο κ. Κικίλιας ξεκαθάρισε ότι οι διοικητές θα πρέπει να βρίσκονται στο νοσοκομείο όταν αυτό εφημερεύει και καθ΄όλη τη διάρκεια της εφημερίας, προκειμένου να δίνουν άμεσα λύση στα προβλήματα που προκύπτουν και να είναι ανοιχτοί στους πολίτες.

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Οι Έλληνες φορολογούμενοι πολίτες, πληρώνουν από την τσέπη τους την περίθαλψή τους και θέλουν όταν βρεθούν σε ανάγκη, το υγειονομικό σύστημα να τους στηρίξει και να τους προσφέρει πίσω όσα δικαιούνται».

Σχετικά με την πιθανότητα εμφάνισης κρούσματος ή κρουσμάτων κοροναϊού, ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι θα πρέπει οι διοικητές να λάβουν μέτρα για την εξασφάλιση της επάρκειας υγειονομικών υλικών. Την εκπαίδευση και την ασφάλεια του προσωπικού και την προστασία των ασθενών.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα