Τα κρούσματα του κορωνοϊού βρίσκονται στο τελευταίο διάστημα μονίμως πάνω από τις 3.000 και το γεγονός αυτό προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση, από την οποία όμως σε όλους τους τόνους έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο για νέα περιοριστικά μέτρα.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού βρίσκονται στο τελευταίο διάστημα μονίμως πάνω από τις 3.000 και το γεγονός αυτό προκαλεί προβληματισμό στην κυβέρνηση, από την οποία όμως σε όλους τους τόνους έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο για νέα περιοριστικά μέτρα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Μάλιστα, οι ιθύνοντες του σχεδιασμού βάζουν στοπ στα σενάρια περί «μωβ» περιοχών και για διπλές μάσκες.

«Έχουμε ακούσει τόσα πολλά όλες τις προηγούμενες μέρες και μια σεναριολογία για νέα μέτρα, με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί σε πολλές περιοχές και στη Βόρεια Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, πλην όμως σήμερα κατέστη σαφές ότι η κυβέρνηση δεν είναι διατεθειμένη να προχωρήσει με νέα μέτρα» ανέφερουν πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, προσθέτουν, αν και όλες τις προηγούμενες μέρες, οι πληροφορίες έφεραν μέλη της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων να εισηγούνται στην κυβέρνηση νέα σκληρά μέτρα για την πανδημία, όπως «μωβ περιοχές», διπλές μάσκες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις κόκκινες περιοχές, να μην γίνουν παρελάσεις με κόσμο ή να γίνουν παρελάσεις μόνο με εμβολιασμένους κ.ά. στη συνεδρίαση της Επιτροπής, καμία σχετική συζήτηση δεν έγινε!

«Ούτε τέθηκε ζήτημα για μωβ περιοχές προκειμένου να αλλάξει ο χάρτης ούτε διπλές μάσκες ούτε παρελάσεις» όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ενώ για τις παρελάσεις δεν έγινε καν αναφορά.

Κορωνοϊός: Μειώνονται τα κρούσματα στα παιδιά -Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ

Τάση αποκλιμάκωσης στα κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ παιδιών παρουσιάζει η νέα ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την πανδημία.

Συγκεκριμένα, οι ασθενείς με κορωνοϊό, ηλικίας 4-18 ετών, την τελευταία εβδομάδα. ανέρχονται σε 4.493, αριθμός που αποτελεί το 26% (-3,7% από την προηγούμενη. εβδομάδα) επί του συνόλου των κρουσμάτων.

Θυμίζουμε πως 3.279 είναι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που διαπιστώθηκαν το τελευταίο. 24ωρο στη χώρα, σύμφωνα με την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας από τον ΕΟΔΥ.

Στο 1,35% ο δείκτης θετικότητας

Σημειώνεται επίσης, στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, πως την εβδομάδα που μας πέρασε το. ποσοστό θετικότητας υπολογίζεται σε 1.35% σε σύνολο 1.280.617 εργαστηριακών ελέγχων. (μοριακά τεστ και rapid test) και 0.28% σε σύνολο 1.831.175 self test.

Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0.68%.

Σε ό,τι αφορά τον δείκτη θετικότητας ανά περιοχή, Λάρισα, Ημαθία, Καστοριά, Καβάλα, Ξάνθη, Δράμα. και Τρίκαλα είναι μερικές από τις περιφερειακές ενότητες όπου το ποσοστό. θετικών κρουσμάτων υπερβαίνει το 1%.

Επιπλέον, την εβδομάδα που μας πέρασε ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών Covid ξεπέρασε. κατά πολύ εκείνον των εξιτηρίων από τα νοσοκομεία της χώρας. Συγκεκριμένα, οι εισαγωγές νέων ασθενών με κορωνοϊό ήταν 1.427, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.014.

Έτσι, ο λόγος εισαγωγών νέων ασθενών προς εξιτήρια λόγω ίασης ανέρχεται 1.41, γεγονός. που καταδεικνύει πως η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται τις τελευταίες ημέρες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα