• Γράφει η Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή

Ο Θανάσης Πλεύρης αναλαμβάνει υπουργός Υγείας σε μια κρίσιμη θέση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τον Βασίλη Κικίλια να μετακινείται στο υπουργείο Τουρισμού, ενώ αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναλαμβάνει η Μίνα Γκάγκα πνευμονολόγος και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), στη θέση του Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ο Θανάσης Πλεύρης αναλαμβάνει υπουργός Υγείας σε μια κρίσιμη θέση λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναλαμβάνει η Μίνα Γκάγκα πνευμονολόγος και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), στη θέση του Βασίλη Κοντοζαμάνη

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ο Βασίλης Κικίλιας μετά από 16 μήνες που διαχειρίστηκε την πανδημία δίνει την σκυτάλη στο Θανάση Πλεύρη ενώ ο ίδιος αναλαμβάνει υπουργός Τουρισμού.

Ο κ. Θανάσης Πλεύρης είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με υποτροφία (2002) με την εργασία του «Η συναίνεση του ασθενούς σύμφωνα με το ελληνικό και γερμανικό ποινικό δίκαιο».

Επιπλέον, από το 2006 είναι κάτοχος διδακτορικού τίτλου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με διατριβή στο θέμα «Η ποινική Ευθύνη στην Ιατρική Πράξη. Έρευνα και Πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο». Διατελώ Δικηγόρος Αθηνών Παρ’ Αρείω Πάγω.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού του έργου έχει ασχοληθεί ενδελεχώς με θέματα Υγείας, ενώ έχει δημοσιεύσει και νομικά συγγράμματα γύρω από τις νοσοκομειακές λοιμώξεις και τις κλινικές μελέτες.

Η κ. Μίνα Γκάγκα είναι Πνευμονολόγος, πρόεδρος του ΚΕΣΥ και Συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Σωτηρία από το 2006.

Ως κλινική γιατρός ήταν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της COVID-19 από ΜΕΘ, ενώ έχει ασχοληθεί με την έρευνα.

Η κ. Γκάγκα αντικαθιστά τον Βασίλη Κοντοζαμάνη, ενώ η Ζωή Ράπτη παραμένει Υφυπουργός, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας.

Εκτός κυβέρνησης βρίσκονται οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χάρης Θεοχάρης και Βασίλης Κοντοζαμάνης, ενώ ο πρώην υπουργος Άμυνας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, αναλαμβάνει το νεοσύστατο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Ανασχηματισμός – Οι αλλαγές

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε τις αποφάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό.

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, με απόφαση του πρωθυπουργού συντελούνται οι ακόλουθες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα:

Συνιστάται Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας με τις αρμοδιότητες του έως σήμερα Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, περιλαμβανομένης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Τη θέση του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

Τη θέση του Υπουργού Προστασίας του πολίτη αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.
Τη θέση του Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Πλεύρης.
Τη θέση της αναπληρωτού Υπουργού Υγείας αναλαμβάνει η Ασημίνα Γκάγκα.
Τη θέση του Υπουργού Τουρισμού αναλαμβάνει ο Βασίλειος Κικίλιας.
Τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τον απόδημο ελληνισμό αναλαμβάνει ο Ανδρέας Κατσανιώτης.
Τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει ο Νικόλαος Χαρδαλιάς.
Τη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιου για την αλιευτική πολιτική αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου.
Τη θέση του Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών αρμόδιου για θέματα μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Συνιστάται θέση Υφυπουργού στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών με αρμοδιότητα τις υποδομές. Τη θέση αναλαμβάνει ο έως σήμερα Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Καραγιάννης.
Η θέση του Υφυπουργού Οικονομικών αρμόδιου για το χρηματοπιστωτικό σύστημα καταργείται.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα