Τους πολιτικούς συντάκτες ενημέρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη εν μέσω σκέψεων για διάγγελμα του Πρωθυπουργού αλλά και εν αναμονή ανακοινώσεων για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες.

Τους πολιτικούς συντάκτες ενημέρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη εν μέσω σκέψεων για διάγγελμα του Πρωθυπουργού αλλά και εν αναμονή ανακοινώσεων για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η κα Πελώνη ξεκίνησε την ενημέρωση αναφερόμενη στην οικονομία, αναφερόμενη στα στοιχεία, που όπως είπε, καθιστούν την Ελλάδα ελκυστικό προορισμό επενδύσεων.

Το 2021 είναι το έτος που ξεμπλοκάρουν μεγάλα αναπτυξιακά έργα που για χρόνια είχαν κολλήσει, επεσήμανε. Αναφορικά με αυτό η κ. Πελώνη είπε:

«Αύριο, Τρίτη, συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την κύρωση της Συμφωνίας με την οποία τροποποιούνται διατάξεις της Σύμβασης για κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65). Ύστερα από αλλεπάλληλες επαφές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Κυβέρνηση κατάφερε να ξεμπλοκάρει μετά από δύο χρόνια συστηματικής δουλειάς το έργο για το βόρειο τμήμα του άξονα και να εντάξει εξ ολοκλήρου την χρηματοδότησή του, ύψους 442 εκατ. ευρώ, στο Ταμείο Ανάκαμψης. Το βόρειο τμήμα του Ε-65 εκτείνεται από τα Τρίκαλα ως την Εγνατία, έχει μήκος 70,5 χιλιόμετρα και η διάρκεια κατασκευής του εκτιμάται στα 3 χρόνια.

Η κατασκευή του αποτελεί ουσιαστική δράση για τη στήριξη της Δυτικής Μακεδονίας στο δρόμο της απολιγνιτοποίησης. Θα εξασφαλίσει γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις, θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και θα ενθαρρύνει την εγκατάσταση νέων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Παράλληλα, θα ενισχύσει αποφασιστικά την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, με την συνδεσιμότητά της με την Αθήνα και την Κεντρική Ελλάδα».

Νέα μετάλλαξη

Προχωρώντας στη συνέχεια στα νεότερα για την πανδημία, η κ. Πελώνη είπε πως η νέα μετάλλαξη έχει επιφέρει αύξηση στα κρούστα και στη χώρα μας, ιδιαίτερα στις νεότερες ηλικίες, επισημαίνοντας ότι οι εμβολιασμένοι προστατεύονται και σπάνια χρειάζονται νοσηλεία.

Αυτή την εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού εθελοντικού των παιδιών ηλικίες 15 -17 ετών με γονική συναίνεση, υπενθύμισε η εκπρόσωπος.

Από τη περασμένη Πέμπτη το 70% των πολιτών από 60 ετών και άνω είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι.

Το 61% των νέων κρουσμάτων εντοπίστηκε μετά από αυτοδιαγνωστικά τεστ, πρόσθεσε.

Η κ. Πελώνη ανακοίνωσε επίσης ότι οι αποφάσεις για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών θα αφορούν σε συγκεκριμένα πεδία και ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό μέχρι αύριο.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα