Η οριοθέτηση ενός βασικού πλαισίου αξόνων και στρατηγικών και την εγκατάσταση ενός κοινού εδάφους αρχών και αξιών συνεχούς συνεργασίας και επικοινωνίας, με γνώμονα την πολιτική υγείας και φαρμάκου στην Ελλάδα και πρόταγμα τον Έλληνα ασθενή και πολίτη αποτέλεσε το κύριο σημείο συνάντησης του υπουργού υγείας, Βασίλη Κικίλια με τον πρόεδρο του PhRMA Innovation Forum (PIF), Μάκη Παπαταξιάρχη.

Η οριοθέτηση ενός βασικού πλαισίου αξόνων και στρατηγικών και την εγκατάσταση ενός κοινού εδάφους αρχών και αξιών συνεχούς συνεργασίας και επικοινωνίας, με γνώμονα την πολιτική υγείας και φαρμάκου στην Ελλάδα και πρόταγμα τον Έλληνα ασθενή και πολίτη αποτέλεσε το κύριο σημείο συνάντησης του υπουργού υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια με τον πρόεδρο του PhRMA Innovation Forum (PIF), κ. Μάκη Παπαταξιάρχη. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το PhRMA Innovation Forum (PIF) είχε την ευκαιρία σήμερα για την πρώτη συνάντηση γνωριμίας. Εγκαινιάζοντας ουσιαστικά τον θεσμικό διάλογο με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, κ.κ. Βασίλη Κικίλια, Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Σεβόμενοι το θεσμικό διάλογο και τα σημαντικά επόμενα βήματα που αυτός θα ακολουθήσει, στην παρούσα φάση το PIF, όπως επισημαίνει δια του προέδρου του κ. Μάκη Παπαταξιάρχη, συντάσσεται με τη θέση της πολιτείας για σταδιακή και κλιμακούμενη εύρεση από κοινού λύσεων.

Τα οξεία αλλά και τα χρόνια προβλήματα του χώρου της υγείας και του φαρμάκου είναι πολλά. Για την επίλυσή τους απαιτείται συνέπεια, σοβαρότητα και εμπιστοσύνη. Παράμετροι, που ήταν διακριτές και κυρίαρχες σε όλη την ειλικρινή και αποδοτική συζήτηση που διεξήχθη με την ηγεσία του Υπουργείου.

Σχετικά με το PhRMA Innovation Forum (PIF)

Το PhRMA Innovation Forum (PIF) εκπροσωπεί 28 ηγέτιδες εταιρείες έρευνας και ανάπτυξης. Οι εταιρείες συνεργάζονται με απώτερο σκοπό την κάλυψη των ιατρικών αναγκών Ελλήνων ασθενών. Στόχος είναι να βοηθήσουν να έχουν μία μακρόχρονη, υγιή και παραγωγική ζωή.

Οι εταιρείες μέλη του PIF αντιπροσωπεύουν το 60% της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς και την πλειονότητα των εγχώριων επενδύσεων σε διεθνείς κλινικές μελέτες με πάνω από 90 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, απασχολώντας 3.000 υψηλά καταρτισμένους επαγγελματίες.

Το κοινό όραμα του PIF είναι να αξιοποιήσει την παγκόσμια εμπειρία προκειμένου να εξασφαλίσει ότι οι Έλληνες ασθενείς θα έχουν επαρκή και έγκαιρη πρόσβαση στη θεραπεία που χρειάζονται.

Δέσμευσή του είναι να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός δίκαιου, δημοκρατικού, διαφανούς, σταθερού και βιώσιμου συστήματος υγείας. Συστήματος που παράλληλα θα επιβραβεύει την καινοτομία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα