Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει το κύκλωμα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού καθώς η έρευνα εντόπισε αρκετούς υγειονομικούς που έσπευσαν στην υπάλληλο του κέντρου Υγείας Παλαμά προκειμένου να προμηθευτούν πλαστές βεβαιώσεις εμβολιασμού αν και ανεμβολίαστοι.

Σοβαρές διαστάσεις λαμβάνει το κύκλωμα με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού καθώς η έρευνα εντόπισε αρκετούς υγειονομικούς που έσπευσαν στην υπάλληλο του κέντρου Υγείας Παλαμά προκειμένου να προμηθευτούν πλαστές βεβαιώσεις εμβολιασμού αν και ανεμβολίαστοι.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης την εθνική αντιπροσωπεία, η ολοκλήρωση της ΕΔΕ έδειξε ότι στην διαδικασία έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμπλέκεται μόνο η υπάλληλος του κέντρου υγείας Παλαμά και πλέον ο προϊστάμενος της Υγειονομικής Περιφέρειας την έθεσε σε αναστολή εργασίας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος φέρεται να έδωσε τουλάχιστον 40 πλαστά πιστοποιητικά.

Παράλληλα, είπε πως «Προέκυψε ότι μέσα στις περιπτώσεις παροχής παράνομων πιστοποιητικών υπάρχουν και άλλοι υγειονομικοί από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες. Ζήτησα να πραγματοποιηθεί ΕΔΕ και να τεθούν σε αναστολή εργασίας. Φάνηκε ότι άλλοι υγειονομικοί αναζήτησαν αυτό το παράνομο δίκτυο για να πάρουν πλαστό πιστοποιητικό».

Συνολικά 31.000 εμβολισμοί

Για το ίδιο θέμα, ο υπουργός ανέφερε ότι το Κέντρο Παλαμά έχει πραγματοποιήσει συνολικά 31.000 εμβολιασμούς και όχι 40.000. Ταυτόχρονα, συνέδεσε τον αυξημένο αριθμό με το γεγονός ότι παρεχόταν το εμβόλιο της Pfizer που εμφανίζει μεγάλη ζήτηση.

Πέραν αυτών ο κ. Πλεύρης παρουσιάζοντας και την τροπολογία για τις κυρώσεις που εισάγονται για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς αλλά και για την παύση της αναστολής καθηκόντων των υγειονομικών του ΕΣΥ μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δόσης εμβολίου (και όχι με την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου +14 ημερών) είπε: πλαστά

«Ως ένδειξη καλής θέλησης και σεβασμού προς τους υγειονομικούς δίνουμε την δυνατότητα στους υγειονομικούς να επιστρέψουν αμέσως μετά την πρώτη δόση. Όμως, δεν θα ανεχθούμε καμία παρέκκλιση. Γι αυτό αυστηροποιούμε το πλαίσιο ώστε εκτός από ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις να μπαίνει και διοικητικό πρόστιμο. Το πρόστημο είναι γι αυτόν που ζητά το πλαστό πιστοποιητικό ή που δηλώνει ψευδώς ότι νόσησε. Όσοι δήλωσαν ψευδή νόσηση να γνωρίζουν ότι η δήλωσή τους θα εξεταστεί» ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε «το διοικητικό πρόστιμο έχει ύψος 5.000 ευρώ για κάθε περίπτωση. Αν ίσχυε αυτή η διάταξη στην υπάλληλο στον Παλαμά Καρδίτσας θα καταλογιζόταν πρόστιμο 5.000 ευρώ επι περίπου 40 περιστατικά».

Εγκληματική πράξη

Παράλληλα, ο υπουργός έκανε έκκληση προς τους υγειονομικούς που κάνουν χρήση πλαστών βεβαιώσεων να σπεύσουν και να το δηλώσουν: «Οσοι έχουν κάνει χρήση να το πουν τώρα. Θα το βρούμε. Δεν θέλουμε να βγάζουμε σε αναστολή υγειονομικούς. Όμως όσοι έχουν κάνει τέτοιες πράξεις είναι πράξη μέγιστης απαξίας. Δείχνει ροπή προς εγκληματική πράξη» είπε.

Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι υπέγραψε την προκήρυξη για πρόσληψη 500 ιατρών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και όσοι θα στελεχώσουν την ΜΕΘ Παπανικολάου ενώ σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί και η προκήρυξη για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

πλαστά πιστοποιητικά