Για μέτωπα πολέμου κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με την πολιτική που ασκείται στην Δημόσια Υγεία, καλώντας σε συνάντηση αύριο τους εργαζόμενους και στελέχη με αφορμή την ημερίδα που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με θέμα “Ενημέρωση και διάλογος για τις Συμπράξεις Δημόσιου -Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στη παροχή υπηρεσιών υγείας”.

Για μέτωπα πολέμου κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά με την πολιτική που ασκείται στην Δημόσια Υγεία, καλώντας σε συνάντηση αύριο τους εργαζόμενους και στελέχη με αφορμή την ημερίδα που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με θέμα "Ενημέρωση και διάλογος για τις Συμπράξεις Δημόσιου -Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στη παροχή υπηρεσιών υγείας"

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ: 

Τετάρτη 11/12/2019 και ώρα 10πμ καλούμε εργαζόμενους και συνδικαλιστικά στελέχη στο Ζάππειο στην Ημερίδα που οργανώνει ο ΠΙΣ με θέμα «Ενημέρωση και διάλογος για τις Συμπράξεις Δημόσιου -Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στη παροχή υπηρεσιών υγείας.

Οι παθογένειες του Δημόσιου Συστήματος Υγείας προκύπτουν από το τριτοκοσμικό ποσοστό Δημόσιων Δαπανών που είναι καθηλωμένο στο 5% (7,5% ο ΜΟ στην Ε.Ε.)

Οι ιδιωτικές δαπάνες στη χώρα μας βρίσκονται στο 3,5% του ΑΕΠ όταν ο Μ.Ο. στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι στο 1% του ΑΕΠ. Αντί λοιπόν να γίνεται συζήτηση για την αντιστροφή του συστήματος υγείας η κυβέρνηση ενθαρρύνει προτάσεις για περαιτέρω ιδιωτικοποίησή του. Οι πολίτες πληρώνουν 6% εισφορά για υγειονομική περίθαλψη από μισθούς και συντάξεις, ένα σωρό φόρους και όμως βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για αγορά υπηρεσιών.

Δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της υγείας (π.χ. ΠΙΣ) που θέλουν να παίζουν το ρόλο του «λαγού» στις εκάστοτε κυβερνήσεις.

Αιτία πολέμου είναι για την ΠΟΕΔΗΝ:
  • Η δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα Νοσοκομεία για οποιονδήποτε λόγο. Προσλήψεις γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού χρειάζεται το σύστημα.
    Χάσαμε 25000 την περίοδο των μνημονίων.
  • Η εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία για να πλουτίζουν σε βάρος των ασθενών και του Δημοσίου. Επενδύσεις σε εξοπλισμό και υποδομές χρειάζεται το σύστημα.
  • Η μετατροπή της Νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε οτιδήποτε άλλο (ΝΠΙΔ, Ανώνυμες Εταιρείες). Το Νοσοκομείο Σαντορίνης λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕΜΥ ΑΕ) από την εποχή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Θα πρέπει άμεσα να μετατραπεί σε Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου.
    Το σύστημα χρειάζεται χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Αύξηση των Δημόσιων Δαπανών για την Υγεία στο Μέσο Όρο των χωρών της Ε.Ε. και όχι περαιτέρω μετακύληση της λειτουργίας του στις τσέπες των πολιτών.
    Την Τετάρτη 11/12/2019 και ώρα 10πμ θα είμαστε όλοι στο Ζάππειο, όπως καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα