Δεν υπάρχει συζήτηση στο υπουργείο για «μωβ περιοχές» όπως δηλώνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ένα 24ωρο πριν την υποτιθέμενη έναρξη διαλόγου για την καθιέρωση τους στη χώρα, με κύριο χαρακτηριστκό τους τη χρήση μάσκας παντού.

Δεν υπάρχει συζήτηση στο υπουργείο για «μωβ περιοχές» όπως δηλώνει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ένα 24ωρο πριν την υποτιθέμενη έναρξη διαλόγου για την καθιέρωση τους στη χώρα, με κύριο χαρακτηριστκό τους τη χρήση μάσκας παντού.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Ωστόσο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από το περιβάλλον της Επιτροπής των. Επιδημιολόγων μολονότι δεν έχει τεθεί ακόμη συζήτηση για τις «μωβ περιοχές», δεν. αποκλείεται το θέμα να συζητηθεί σε συνεδρίαση εντός της εβδομάδας ή ακόμα και σήμερα.

Μολονότι δεν υπάρχει πλέον στη χώρα απαγορευτικό, υπάρχουν σκέψεις από τους εμπειρογνώμονες, να εισηγηθούν την καθιέρωση των «μωβ περιοχών», τις οποίες είχαμε συναντήσει και πάλι, στο 3ο πανδημικό κύμα, την περασμένη Άνοιξη.

Στην προκειμένη περίπτωση, μερικά από τα μέτρα που εκτιμάται πως θα ισχύουν στις «μωβ περιοχές» είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους αλλά και η διπλή μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πλεύρης: Δεν υπάρχει συζήτηση για «μωβ περιοχές»

Στις πρώτες αντιδράσεις του, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διέψευσε την λογική αυτή, ωστόσο άφησε το ζήτημα ανοικτό αναφορικά με το τι θα εισηγηθούν οι επιδημιολόγοι.

«Επί της αρχής, η απόφαση είναι να μην υπάρξει περιορισμός στις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, άρα, να μπορούν να γίνονται και όλες οι εκδηλώσεις. Όπου βέβαια υπάρχει κόσμος που είναι και εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, θα υπάρχουν περιοριστικά μέτρα και μέτρα προστασίας. Όπου είναι αμιγώς εμβολιασμένοι, εκεί η κατάσταση φτάνει σχεδόν στην κανονικότητα.

Δεν υπάρχει συζήτηση στο υπουργείο Υγείας για «μωβ περιοχές». Δεν ξέρω αν υπάρχει. κάποια εισήγηση από τους ειδικούς, αλλά στο επίπεδο συζήτησης της πολιτικής ηγεσίας με. τους επιστήμονες, θέμα αλλαγής μοντέλου από αυτό που ανακοινώσαμε πριν από 10. μέρες, δεν υπάρχει. Τώρα, αυτό το οποίο συζητείται, θα τεθεί στη συνεδρίαση της Τετάρτης ή. Πέμπτης που θα γίνει, έχει να κάνει με μια προσπάθεια να απλοποιηθούν τα μέτρα.

Δηλαδή οι αμιγείς χώροι για εμβολιασμένους να είναι σχεδόν στο εύρος της κανονικότητας. και όλοι οι άλλοι χώροι να έχουν κοινά χαρακτηριστικά, προκειμένου να είναι πιο εύκολα. υλοποιήσιμα» όπως ανέφερε ειδικότερα τη Δευτέρα στο Mega.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα