ΠαθήσειςΜόλις το 6% λαμβάνει τα σωστά φάρμακα για τις αλλεργίες της Άνοιξης

Μόλις το 6% λαμβάνει τα σωστά φάρμακα για τις αλλεργίες της Άνοιξης

- Advertisement -

Tο 63% όσον υποφέρουν από αλλεργίες στη διάρκεια της Άνοιξης καταλήγουν στο φαρμακείο έχει προηγουμένως συμβουλευθεί τον θεράποντα ιατρό τους ή έχουν διαγνωσμένη αλλεργία, ενώ το 70% εξ αυτών επιλέγουν μόνοι τους τα φάρμακα που θα πάρουν χωρίς να συμβουλευτούν φαρμακοποιό.
Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα στο επιστημονικό έντυπο Journal of Allergy and Clinical Immunology: In Practice οι περισσότεροι προκειμένου να καταστείλουν τα συμπτώματα της άνοιξης σπεύδουν να πάρουν δια του στόματος αντισταμινικά, παρόλο που τα συγκεκριμένα φάρμακα -αν κι είναι επιβοηθητικά- προκαλούν παρενέργειες.
Το 6% των περιπτώσεων λαμβάνει το σωστό σκεύασμα, όπως τονίζει η Σίνθια Μποσνικ-Αντισεβιτσς, συγγραφέας της μελέτης και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, αναλύοντας τα στοιχεία μελέτης που έγινε σε σχεδόν 300 άτομα που είχαν επιλεγεί κατά τη διαδικασία της επίσκεψής τους σε φαρμακεία. Τα δύο τρίτα ήταν γυναίκες και σχεδόν το 60% ήταν άνω των 40 ετών.

Αντισταμινικά χάπια
Οι περισσότεροι είχαν ως πρώτη επιλογή τα αντισταμινικά χάπια. Τα άτομα με ηπιότερα συμπτώματα ήταν ελαφρώς λίγο πιο πιθανό να επιλέξουν τη βέλτιστη αγωγή, συγκριτικά με εκείνους που είχαν μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα.
Οι αλλεργιολόγοι όμως συμβουλεύουν τους ασθενείς πρώτα να δοκιμάζουν ρινικά σπρέι στεροειδών.
Τα ρινικά αυτά σπρέι μπορούν να είναι επιβοηθητικά για συμπτώματα που προκαλούν οι αλλεργίες, όπως η αλλεργική ρινίτιδα και η μη αλλεργική ρινίτιδα. Βέβαια, σύμφωνα με την Δρ Μποσνικ-Αντισεβιτσς η διάκριση μεταξύ των δύο αυτών καταστάσεων μπορεί να είναι δύσκολη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ