ΠαθήσειςΤο πρώτο #mapmyday της Αθήνας από τους Σύμμαχους Υγείας

Το πρώτο #mapmyday της Αθήνας από τους Σύμμαχους Υγείας

- Advertisement -

Η καθημερινή μετακίνηση είναι αγώνας για χιλιάδες συνανθρώπων μας που χρησιμοποιούν αμαξίδια, άλλου είδους κινητικά βοηθήματα ή βρεφικά καρότσια. Τα σκαλοπάτια είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που συναντούν. Το πρώτο #mapmyday της Αθήνας στοχεύει να κάνει την πόλη μας λίγο πιο φιλική για άτομα με κινητικούς περιορισμούς κάθε είδους.
Οι Σύμμαχοι Υγείας σε συνεργασία με την Humanity in Action χρησιμοποιούν το wheelmap.org, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα κινητικά προσβάσιμων τοποθεσιών παγκοσμίως, για να καταγράψουν την προσβασιμότητα καταστημάτων και υπηρεσιών στο πιο πολυσύχναστο τμήμα της Αθήνας, την περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών Μητροπόλεως και Καραγεώργη Σερβίας και εξαπλώνεται μεταξύ της πλατείας Συντάγματος και της πλατείας Μοναστηρακίου.
ΠΟΤΕ: Το #mapmyday θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Απριλίου, στις 17.00, σε συνεργασία με τις οργανώσεις wheelmap.org και Humanity in Action.
ΠΟΥ: Το Σημείο εκκίνησης θα είναι στην πλατεία Συντάγματος – μπροστά από το κεντρικό σιντριβάνι.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν.

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση για την αξία της προσβασιμότητας στο χώρο για όλους και τις δυνατότητες που προσφέρει το wheelmap.org, μία πλατφόρμα
ανοιχτή σε όλους, χρήσιμη για πολλούς και διαθέσιμη σε 22 γλώσσες και εφαρμογή για τηλέφωνα iPhone, Android Smartphone και Windows Phone.

Ποιοι είναι οι Σύμμαχοι Υγείας 
Οι Σύμμαχοι Υγείας είναι εθελοντικό πρόγραμμα ιατροψυχοκοινωνικής προσφοράς, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τα Τμήματα Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής και ΦΠΨ (Τομέα Ψυχολογίας) του ΕΚΠΑ και ΤΕΙ Αθήνας, που πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Σκοπός του προγράμματος είναι η προσφορά ιατρικής, οδοντιατρικής, φαρμακευτικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού του λεκανοπεδίου Αττικής από επιστημονικούς συνεργάτες, καθώς και από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Στα 5 χρόνια λειτουργίας του οι εθελοντές του έχουν υποστηρίξει πολλές δράσεις και έχουν συνεισφέρει στην ανακούφιση συμπολιτών μας υποστηρίζοντας δομές Δήμων της Αττικής, συμμετέχοντας ή οργανώνοντας δράσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ