Συμβόλαιο με την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία υπέγραψε η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca για να προμηθεύσει την Ευρώπη με ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τις παραδόσεις να αρχίζουν έως τα τέλη του 2020.

Συμβόλαιο με την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία υπέγραψε η βρετανική φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca για να προμηθεύσει την Ευρώπη με ένα εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, με τις παραδόσεις να αρχίζουν έως τα τέλη του 2020.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Το συμβόλαιο προβλέπει έως 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπως ανέφερε η AstraZeneca. H εταιρεία πρόσθεσε ότι επιδιώκει να διευρύνει την παραγωγή του εμβολίου. Το εμβόλιο δεσμεύθηκε να προμηθεύσει χωρίς κέρδος στη διάρκεια της πανδημίας.

«Καθώς η ευρωπαϊκή εφοδιαστική αλυσίδα μας αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα την παραγωγή, ελπίζουμε ότι θα καταστήσουμε το εμβόλιο ευρέως και γρήγορα διαθέσιμο» ανέφερε ο εκτελεστικός διευθυντής, κ. Πασκάλ Σόριοτ. Όπως είπε, η βρετανική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων ενέκρινε την έναρξη της Φάσης III των δοκιμών του εμβολίου της AstraZeneca. Οι μελέτες έδειξαν επαρκή αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Η πειραματική φάση του εμβολίου είναι ήδη σε προχωρημένο στάδιο και αναμένεται να τελειώσει το φθινόπωρο, ανέφερε ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντζα, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Παραγωγή 2 δισ. δόσεων εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Η AstraZeneca κατέληξε σε διάφορες συμφωνίες παραγωγής προκειμένου να ανταποκριθεί στον στόχο της παραγωγής 2 δισ. δόσεων του εμβολίου. Στις συμφωνίες περιλαμβάνονται δύο κοινοπραξιών με την υποστήριξη του κ. Μπιλ Γκέιτς και μιας συμφωνίας ύψους 1,2 δισ. δολαρίων με την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Η ίδια φαρμακευτική εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες και με την Ιαπωνία, τη Ρωσία, τη Βραζιλία και την Κίνα, για την υπογραφή συμφωνιών για την προμήθεια του πειραματικού της εμβολίου για την Covid-19.

«Πολλές χώρες στον κόσμο έχουν ήδη εξασφαλίσει εμβόλια. Η Ευρώπη δεν το έχει κάνει ακόμη. Η ταχεία συντονισμένη δράση μιας ομάδας κρατών μελών θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία για όλους τους πολίτες της ΕΕ σε αυτή την κρίση» δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Υγείας, κ. Γενς Σπαν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε εντολή από τις κυβερνήσεις της ΕΕ την Παρασκευή να διαπραγματευθεί εκ των προτέρων αγορές υποσχόμενων εμβολίων για τον κορωνοϊό, ωστόσο δεν είναι σαφές αν υπάρχουν αρκετά διαθέσιμα χρήματα.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα