Ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων (FDA) χορήγησε άδεια στο εμβόλιο mRNA της Moderna ενάντια στον κορωνοϊό, προκειμένου να χορηγείται ως τρίτη δόση σε ανοσοκατασταλμένα άτομα.

Ο αμερικανικός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων (FDA) χορήγησε άδεια στο εμβόλιο mRNA της Moderna ενάντια στον κορωνοϊό, προκειμένου να χορηγείται ως τρίτη δόση σε ανοσοκατασταλμένα άτομα.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας, ο FDA ενέκρινε μια αναβάθμιση της άδειας κατεπείγουσας χρήσης του εμβολίου, προκειμένου να συμπεριλαμβάνεται σε αυτή μια τρίτη δόση αποκλειστικά για ανοσοκατασταλμένα άτομα άνω των 18 ετών στις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η χορήγηση τρίτης δόσης μπορεί να πραγματοποιείται σε άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνου ή έχουν διαγνωστεί με παθήσεις που θεωρούνται αντίστοιχου επιπέδου ανοσοκαταστολής.

Τι δείχνουν οι έρευνες για την αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης

«Αναγνωρίζουμε την ανάγκη να προστατεύσουμε τους ανοσοκατασταλμένους που βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο σοβαρής νόσησης από την Covid» δήλωσε ο επικεφαλής εκτελεστικός διευθυντής της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ.

«Είναι πολλά υποσχόμενο το γεγονός πως σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, μια τρίτη δόση του εμβολίου της Moderna ενδέχεται να ενισχύει την ανοσιακή απόκριση μεταξύ των ανοσοκατασταλμένων. Θα συνεχίζουμε να παρέχουμε δεδομένα αναφορικά με την προστασία έναντι των μεταλλάξεων του κορωνοϊού και παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή να βοηθήσουμε ώστε να τελειώσει η πανδημία του Covid-19 με το mRNA εμβόλιό μας» συνέχισε.

Έρευνα: Τι δείχνει μελέτη για τα επίπεδα αντισωμάτων σε εμβολιασμένους με Moderna

Πρόσφατη έρευνα σε 120 άτομα που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση (καρδιάς, νεφρού, παγκρέατος, συκωτιού, πνευμόνων) έδειξε πως μια τρίτη δόση του εμβολίου της Moderna βελτίωσε την ανοσιακή απόκριση σε σύγκριση με τους συμμετέχοντες που έλαβαν ένα φάρμακο placebo. Στην ίδια έρευνα, φαίνεται πως η τρίτη δόση δεν προκάλεσε σημαντικές παρενέργειες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα