Η αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer – BioNTech είναι αποτελεσματική κατά 95,6% κατά των συμπτωματικών μορφών της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής Φάσης 3.

Η αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της COVID-19 των Pfizer - BioNTech είναι αποτελεσματική κατά 95,6% κατά των συμπτωματικών μορφών της νόσου που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, σύμφωνα με τα αποτελέσματα κλινικής δοκιμής Φάσης 3.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Η κλινική δοκιμή φάσης 3 για το εμβόλιο, η οποία έγινε με τη συμμετοχή «10.000 ανθρώπων άνω των 16 ετών», δείχνει «σχετική αποτελεσματικότητα 95,6%».

«Έχει ευνοϊκό προφίλ ασφάλειας», σύμφωνα με ανακοίνωση των δύο εταιρειών. Οι Pfizer και Biontech επισημαίνουν ότι η δοκιμή της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου τους έγινε κατά τη διάρκεια περιόδου κατά την οποία το κυρίαρχο στέλεχος του νέου κορονοϊού ήταν το Δέλτα.

«Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν για άλλη μια φορά την χρησιμότητα των αναμνηστικών. δόσεων στις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε τον πληθυσμό από την νόσο. αυτή», σημειώνει ο γενικός διευθυντής της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά σε δήλωσή του που αναφέρεται. στην ανακοίνωση.

Η μέση ηλικία των συμμετεχόντων ήταν τα 53 χρόνια – 55,5% από αυτούς ήταν ηλικίας. ανάμεσα στα 16 και τα 55 έτη και 23,3% από αυτούς ήταν ηλικίας 65 ετών ή μεγαλύτεροι.

Εγκριση της τρίτης δόσης του εμβολίου σε ΗΠΑ και ΕΕ

Οι δύο εταιρείες πρόσθεσαν ότι θα υποβάλουν λεπτομερή αποτελέσματα της δοκιμής τους. για αξιολόγηση από ομοτίμους στην Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. (FDA), την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMA) και άλλες ρυθμιστικές υπηρεσίες το. ταχύτερο δυνατό.

Οι αμερικανικές και οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές έχουν ήδη εγκρίνει μια τρίτη δόση του. εμβολίου των Pfizer/BioNTech και της Moderna Inc για ασθενείς με εξασθενημένο. ανοσοποιητικό σύστημα, οι οποίοι είναι πιθανό να έχουν μικρότερη προστασία από το. σχήμα δύο δόσεων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα