Έτοιμες να καταθέσουν αίτηση για έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές ανά την υφήλιο για τη χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας άνω των πέντε ετών είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer / BioNTech.

Έτοιμες να καταθέσουν αίτηση για έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές ανά την υφήλιο για τη χορήγηση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε παιδιά ηλικίας άνω των πέντε ετών είναι οι φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer / BioNTech

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

«Τις προσεχείς εβδομάδες θα παρουσιάσουμε στις Αρχές ανά την υφήλιο τα αποτελέσματα από τις μελέτες μας για τα παιδιά ηλικίας πέντε έως 11 ετών και θα ζητήσουμε έγκριση του εμβολίου γι’ αυτή την ηλικιακή ομάδα και στην Ευρώπη», δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel η συνιδρύτρια και διευθύντρια του ιατρικού τμήματος της BioNTech, Εζλέμ Τουρετζί. Θα πρόκειται για το ίδιο εμβόλιο, αλλά σε χαμηλότερη δόση, τόνισε, διευκρινίζοντας ότι «έχει ήδη αρχίσει η προετοιμασία της παραγωγής» κι ότι από τα Μέσα Οκτωβρίου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών κάτω των 12 ετών στη Γερμανία.

Αποτελέσματα κλινικών δοκιμών 

Τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών είναι έτοιμα και απομένει η αξιολόγησή τους από τις ρυθμιστικές Αρχές.

«Είναι καλές οι προοπτικές, όλα βαδίζουν βάσει του σχεδιασμού», δήλωσε ο συνιδρυτής της BioNTech, Ουγούρ Σαχίν, τονίζοντας ότι μέχρι τα τέλη του έτους αναμένονται και τα στοιχεία από τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου και σε παιδιά ηλικίας άνω των έξι μηνών. Ταυτόχρονα, τα δύο στελέχη της BioNTech απηύθυναν έκκληση στους ανεμβολίαστους να κάνουν το εμβόλιο: «Μας απομένουν ως κοινωνία περίπου 60 ημέρες για να αποφύγουμε έναν σκληρό χειμώνα», είπε ο Σαχίν. «Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό ώστε να κινητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο άνθρωποι αυτό το διάστημα. Κάθε πρόσθετος εμβολιασμός βοηθά. Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε την προσπάθεια».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα