Δημόσια ΥγείαΑναγκαίος ο εμβολιασμός -Ατεκμηρίωτοι όσοι διαφωνούν

Αναγκαίος ο εμβολιασμός -Ατεκμηρίωτοι όσοι διαφωνούν

- Advertisement -

Για το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών και την αναγκαιότητα των εμβολίων, ύστερα από την έξαρση κρουσμάτων ιλαράς, αλλά και «για τον ατεκμηρίωτο ισχυρισμό από ορισμένους, οι οποίοι βρίσκονται μακριά από την επιστημονική κοινότητα, της μη αναγκαιότητας των εμβολίων», θα μιλήσει ο καθηγητής Παιδιατρικής–Λοιμωξιολογίας στη Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής του ΑΠΘ και μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Εμμανουήλ Ροηλίδης, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο (9 Μαΐου) στις 20.30 στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλατεία Αριστοτέλους 4).

Η ομιλία του κ. Ροηλίδη, με τίτλο «τα εμβόλια είναι η μεγαλύτερη ανακάλυψη της ιατρικής», εντάσσεται στο πλαίσιο της καμπάνιας #emvoliaZOUME που διοργανώνει για δεύτερη χρονιά φέτος ο ΙΣΘ.

«Κύριος στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση, αφύπνιση και υπενθύμιση σχετικά με τους εμβολιασμούς βρεφών, παιδιών, εφήβων αλλά και ενηλίκων, ως ενός επιτεύγματος της επιστήμης, που κατάφερε να αλλάξει τη ροή του επιπέδου υγείας και του προσδόκιμου επιβίωσης παγκοσμίως» επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας.

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης και φέτος δεν θα περιοριστεί σε εκδηλώσεις της μιας εβδομάδας. Θα βρίσκεται συνεχώς “επί ποδός” για την ενημέρωση του κοινού και θα συνδράμει με όλες του τις δυνάμεις στη θωράκιση της κοινωνίας τόσο από ιδεοληψίες, όσο και από μισές αλήθειες» αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Η εκδήλωση απευθύνεται τόσο σε γιατρούς και επιστήμονες της υγείας, όσο και σε όσους θέλουν να ενημερωθούν έγκυρα για την πρόληψη και τους εμβολιασμούς.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ