Δημόσια ΥγείαΒρετανικό νοσοκομείο αναζητά γιατρούς... στη Θεσσαλονίκη

Βρετανικό νοσοκομείο αναζητά γιατρούς… στη Θεσσαλονίκη

- Advertisement -

Γιατρούς για άμεση πρόσληψη αναζητά στη Θεσσαλονίκη βρετανικό νοσοκομείο, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης (ΙΣΘ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, έπειτα από συνάντησή του με επιτελικά στελέχη του νοσοκομείου.

“Το Εθνικό Σύστημα της Αγγλίας εμπιστεύεται τους Έλληνες γιατρούς και είναι πολύ τιμητικό” σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος και πρόσθεσε ότι οι Βρετανοί αναζητούν επιστήμονες της υγείας πρώτα στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα, για άμεση πρόσληψη σε θέσεις πολύ καλύτερα αμειβόμενες από ό,τι στη χώρα μας και με πολύ καλύτερες συνθήκες εργασίας και συνεργασίας” σημειώνει.

Όπως τονίζει ο κ. Εξαδάκτυλος, “τα ξένα νοσοκομεία με τη βοήθεια γιατρών τους, ψάχνουν συναδέλφους στην Ελλάδα (απευθείας, χωρίς ενδιάμεσους όπως εταιρείες προσλήψεων), κυρίως λόγω της υψηλής κατάρτισης που διαθέτουμε και τις άριστες πανεπιστημιακές μας σπουδές”.

Κάτι τέτοιο, προσθέτει, δεν είναι πρωτόγνωρο για τον ΙΣΘ και την επιστημονική κοινότητα της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.

Παρόμοια αναζήτηση έχουν κάνει στο παρελθόν νοσοκομεία και από άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Γερμανία. Ήδη, περίπου 1000 γιατροί-μέλη του Συλλόγου έχουν μεταναστεύσει τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με όσα είπαν στον πρόεδρο του ΙΣΘ οι Βρετανοί γιατροί, “θα προχωρήσουν και σε αδελφοποιήσεις με ελληνικά νοσοκομεία, ώστε όποιος επιθυμεί από την Ελλάδα να μπορεί να (μετ)εκπαιδευτεί σε συγκεκριμένους τομείς περίθαλψης και θεραπείας”.

Οι εκπρόσωποι του βρετανικού νοσοκομείου διευκρίνισαν ότι “το Brexit δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, διότι υπάρχει χρόνος για να προετοιμαστούν, τόσο οι ενδιαφερόμενοι όσο και οι Βρετανοί, στα νέα δεδομένα εκτός ΕΕ”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ