Δημόσια ΥγείαΗ διαβολική νοσοκόμα που σκότωσε 8 βρέφη σε μια 2ετία

Η διαβολική νοσοκόμα που σκότωσε 8 βρέφη σε μια 2ετία

- Advertisement -

Τη σειρά θανάτων σε 8 βρέφη στο Τσεσάιρ της Βρετανίας διερευνά η αστυνομία, με τις αρχές να κάνουν φύλλο και φτερό το σπίτι της Lucy Letby προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση των θανάτων νεογνών που έχει συγκλονίσει τη Βρετανία.


Αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι της Lucy Letby και εκείνο των γονιών της, αναζητώντας οποιοδήποτε στοιχείο θα μπορούσε να αποδείξει την ενοχή της. Μάλιστα, έξω από το πολυτελές σπίτι της έχει στηθεί μια τέντα από το εγκληματολογικό τμήμα για τη συλλογή στοιχείων, όπως δείγματα DNA.

Η νεαρή νοσηλεύτρια πιστεύεται από τις βρετανικές Αρχές ότι εμπλέκεται στους ύποπτους θανάτους βρεφών που συνέβησαν στο νοσοκομείο Countess of Chester την περίοδο 2015-2016. Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας κάνει λόγο για τη σύλληψη «μιας επαγγελματία της υγείας» σε σχέση με την υπόθεση, χωρίς να αναφέρει ακριβώς για ποιο λόγο θεωρείται ύποπτη. Ο επικεφαλής της έρευνας, επιθεωρητής Πολ Χιους, χαρακτήρισε μάλιστα τη σύλληψη «ένα σημαντικό βήμα προόδου». Όπως αποκάλυψε, η έρευνα έχει επεκταθεί και πλέον εξετάζονται 32 περιπτώσεις νεογνών, που είτε πέθαναν μυστηριωδώς είτε απειλήθηκε η ζωή τους.

Μια πηγή από το νοσοκομείο αποκάλυψε στους Times ότι η Letby είχε απομακρυνθεί από τα καθήκοντά της χωρίς εξήγηση στα τέλη του 2016 και της είχε δοθεί μια θέση γραφείου. Η μετάθεση αυτή είχε προβληματίσει τότε τους συναδέλφους τους, οι οποίοι ωστόσο δεν είχαν υποψιαστεί ότι υπήρχε κάτι τόσο σκοτεινό πίσω από την απόφαση της διοίκησης.

Οι συνάδελφοι της γυναίκας κάνουν λόγο για μια νοσοκόμα αφοσιωμένη στη δουλειά της, που ενδιαφερόταν πολύ για την καριέρα της. Πριν από πέντε χρόνια, η νοσηλεύτρια είχε επιλεγεί ως το κεντρικό πρόσωπο της εκστρατείας για τη συγκέντρωση 3 εκατ. δολαρίων που θα επενδύονταν στην ανακαίνιση της πτέρυγας για τη φροντίδα των νεογνών και τον εξοπλισμό της με νέα μηχανήματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ