Δημόσια ΥγείαΕπιδημιολογικό περιστατικό κλείνει σχολείο στη Βοιωτία - Άρρωστοι 45 μαθητές

Επιδημιολογικό περιστατικό κλείνει σχολείο στη Βοιωτία – Άρρωστοι 45 μαθητές

- Advertisement -

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, μετά την απόφαση του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αλέξανδρου Καρκάνα να κλείσει το γυμνάσιο με λυκειακές τάξεις του Ακραιφνίου στο Δήμο Ορχομενού. Η απόφασή του οφείλεται στην ασθένεια 45 από τους συνολικά 60 μαθητές.

Όπως αναφέρει το tvstar.gr, οι μαθητές εμφάνισαν υψηλό πυρετό, εμετούς, τάση για εμετό, λιποθυμία, πόνο στην κοιλιά και στα κόκαλα. Ίδια συμπτώματα έχουν εμφανιστεί και σε ηλικιωμένους στην περιοχή.

Πήραν δείγματα νερού

Στο Ακραίφνιο βρέθηκαν συνεργεία του τμήματος υγείας της Περιφερειακής Ενότητας για να πάρουν δείγματα νερού και να τα στείλουν προς ανάλυση. Στόχος είναι να διαπιστώσουν εάν το νερό είναι η αιτία του επιδημιολογικού περιστατικού.

Η δειγματοληψία έγινε σε βρύσες του σχολείου, εξωτερικές βρύσες και σε τέσσερα ακόμη σημεία του χωριού, ενώ τα δείγματα θα σταλούν στο χημείο της Λιβαδειάς, που αναμένεται ότι θα βγάλει σύντομα τα αποτελέσματα.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί και το ΚΕΕΛΠΝΟ και σύμφωνα με ανακοίνωση του:

«Συρροή περιστατικών εμπύρετου νοσήματος σε μαθητές σχολείου στο Ακραίφνιο Βοιωτίας»

Σήμερα, 26/3/2018, το ΚΕΕΛΠΝΟ πληροφορήθηκε για αυξημένη απουσία μαθητών Γυμνασίου/Λυκείου του Ακραιφνίου Βοιωτίας με αποτέλεσμα το σχολείο σήμερα να μην λειτουργήσει.
Από την έως τώρα διερεύνηση του ΚΕΕΛΠΝΟ προέκυψε ότι από τις 23 Μαρτίου είχαν αναφερθεί συμπτώματα μεταξύ των μαθητών (πυρετός, έμετοι) και ότι συνολικά περισσότερα από 40 παιδιά από τα 65 που φοιτούν στο εν λόγω σχολείο αρρώστησαν. Συμπτώματα ανέφερε και ένας από τους 6 καθηγητές του σχολείου.
Η πλειονότητα των παιδιών δεν προσέφυγε στις υπηρεσίες υγείας και δεν έχει δηλωθεί κάποιο λοιμώδες νόσημα ή συρροή κρουσμάτων μέσω των συστημάτων επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ που να αφορά στον πληθυσμό του Ακραιφνίου. Επιπλέον, δεν σημειώθηκε αυξημένη προσέλευση ατόμων τις τελευταίες ημέρες στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής (Γ.Ν. Θήβας, ιδιωτικά νοσοκομεία της περιοχής, Κ.Υ. Αλιάρτου).

Κατόπιν επικοινωνίας με το Γ.Ν. Λιβαδειάς το ΚΕΕΛΠΝΟ πληροφορήθηκε ότι στις 25/3/2018 προσήλθαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ένας μαθητής του σχολείου, 15 ετών, με πυρετό και ακροαστικά ευρήματα χωρίς διάρροιες και εμέτους, ο οποίος νοσηλεύεται στην Παθολογική Κλινική και μια μαθήτρια του σχολείου, 16 ετών, με πυρετό, φαρυγγαλγία και κεφαλαλγία, η οποία δεν χρειάστηκε νοσηλεία.

Από την έως τώρα διερεύνηση δεν έχει προκύψει κοινό γεύμα των ασθενών, ενώ τα αποτελέσματα του χημικού και μικροβιολογικού ελέγχου των δειγμάτων ύδατος αναμένονται.
Η διερεύνηση είναι σε εξέλιξη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ