Δημόσια ΥγείαΝεαρή γυναίκα ταριχεύτηκε ζωντανή εξαιτίας ιατρικού λάθους

Νεαρή γυναίκα ταριχεύτηκε ζωντανή εξαιτίας ιατρικού λάθους

- Advertisement -

Ένα φρικιαστικό ιατρικό λάθος ταριχεύει ζωντανή μετά από χειρουργείο μια νεαρή γυναίκα από τη Ρωσία, με αποτέλεσμα να βρει μαρτυρικό θάνατο.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, πρόκειται για την 27χρονη Εκατερίνα Φεντιάεβα η οποία είχε επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο της Ουλιανόβσκ για μια επέμβαση ρουτίνας.

Μολονότι κατά τη διάρκεια της επέμβασης δεν παρουσιάστηκαν επιπλοκές, λίγες ώρες αφότου βγήκε από το χειρουργείο η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε δραματικά εξαιτίας ενός ολέθριου ιατρικού λάθους.

Τα τοπικά Μέσα της Ρωσίας αναφέρουν ότι η νοσηλευτική ομάδα της κλινικής, αντί να χορηγήσουν στη νεαρή γυναίκα ορό, της χορήγησε κατά λάθος διάλυμα φορμαλίνης.

Πρόκειται για τη γνωστή σε όλους φορμαλδεϋδη, που χορηγείται σε πτώματα ώστε να σταματήσει η αποσύνθεση τους. Παρόλο που το λάθος έγινε σύντομα αντιληπτό και αφαιρέθηκε ο τοξικός ορός, η ζημιά που είχε προκληθεί στον οργανισμό της νεαρής γυναίκας ήταν μη αναστρέψιμη.

Παρόλο που οι γιατροί τη σύνδεσαν σε μηχάνημα μηχανικής υποστήριξης και χρειάστηκε αρκετές φορές να την επαναφέρουν, σταμάτησε η καρδιά της.

Τελικά, κατάφερε να ξυπνήσει από το κώμα μετά από μερικές ώρες, αλλά εξέπνευσε τελικά από πολυοργανική ανεπάρκεια.

Όπως αναφέρει η μητέρα της στην Daily Mail, η αδιαφορία των γιατρών τις πρώτες ώρες αφότου έγινε αντιληπτό το λάθος ήταν εγκληματική.

Όταν συνήλθε από την επέμβαση για την οποία είχε μπει στο νοσοκομείο, η μητέρα της 27χρονης ήταν στο πλευρό της. «Τα πόδια της έτρεμαν, είχε σπασμούς… όλο το κορμί της έτρεμε», περιέγραψε η Γκαλίνα Μπαρισνίκοβα. «Της έβαλα κάλτσες, μια ρόμπα, μια κουβέρτα, αλλά έτρεμε τόσο πολύ που δεν μπορώ να το περιγράψω. Κανένας γιατρός δεν ήρθε να τη δει ενώ συνερχόταν από την αναισθησία», κατήγγειλε η γυναίκα.

«Εμείς δεν είχαμε ιδέα τι ήταν η φορμόλη. Εκείνοι ήξεραν καλά ότι έβαλαν στο κορμί της ένα δηλητήριο. Και δεν έκαναν τίποτα για να τη βοηθήσουν… Τώρα καταλαβαίνω ότι η φορμόλη απλά διάβρωνε το σώμα της εκ των έσω. Αλλά δεν έκαναν τίποτα», συνέχισε η τραγική μητέρα.

Οι προσπάθειες τους να συγκαλύψουν την υπόθεση είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσουν σημαντικά τα αναγκαία μέτρα αντιμετώπισης της κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρισκόταν, καταγγέλλει η γυναίκα που χαρακτηρίζει δολοφόνους τους γιατρούς του παιδιού της.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ