Δημόσια ΥγείαΣκάνδαλο με γιατρό που χρησιμοποίησε δικό του σπέρμα σε εξωσωματικές

Σκάνδαλο με γιατρό που χρησιμοποίησε δικό του σπέρμα σε εξωσωματικές

- Advertisement -

Γιατρός στον Καναδά, ειδικός στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, κατηγορείται ότι χρησιμοποίησε το δικό του σπέρμα για να πραγματοποιήσει εξωσωματική γονιμοποίηση σε τουλάχιστον έντεκα πελάτισσές του
Στην ομαδική αγωγή που κατέθεσαν οι 11 γυναίκες, αναφέρεται ότι ο γυναικολόγος προέβη σε αυτή την πράξη χωρίς αυτές να το γνωρίζουν ή να έχουν συναινέσει.
Η πρώτη αγωγή κατά του δρ Νόρμαν Μπάρουιν κατατέθηκε το 2016 στην Οτάβα από τους Νταβίνα και Ντάνιελ Ντίξον. Σύμφωνα με την αγωγή, ο γιατρός χρησιμοποίησε ενεργώντας από μόνος του το σπέρμα του για την εξωσωματική γονιμοποίηση της γυναίκας, η οποία έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.
Το πρόβλημα ήταν ότι η μικρή Ρεβέκα είχε καστανά μάτια ενώ και οι δυο γονείς της…. γαλάζια. Στις εξετάσεις που πραγματοποίησαν, προέκυψε ότι το κοριτσάκι δεν ήταν βιολογική κόρη του Ντάνιελ, κάτι που αποδείχθηκε οριστικά ύστερα και από εξέταση DNA.
Στην πορεία προέκυψε ότι υπήρξαν και άλλες επίσης προβληματικές υποθέσεις στο βιογραφικό του γιατρού. Μάλιστα μια γυναίκα φέρεται να έμαθε από τον ίδιο το γιατρό ότι αυτός ήταν ο βιολογικός της πατέρας και όχι ο άνδρας με τον οποίο είχε μεγαλώσει.
Νέες εξετάσεις έδειξαν ότι η γυναίκα αυτή ήταν ετεροθαλής αδελφή με την μικρή Ρεβέκα και συγκεκριμένα ότι είχαν τον ίδιο πατέρα.

Τεράστιο σκάνδαλο
Οι αποκαλύψεις αυτές βοήθησαν να ξεσκεπαστεί ένα τεράστιο σκάνδαλο. Πάνω από 150 άνθρωποι υποβλήθηκαν σε εξετάσεις για γονιμοποιήσεις που έγιναν τα τελευταία 40 χρόνια.
Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι τουλάχιστον 11 από τα παιδιά που βοήθησε ο γιατρός να γεννηθούν είναι στην πραγματικότητα και βιολογικά παιδιά του.
Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, χωρίς κανείς να μπορεί να πει ακόμη για ποιο λόγο ο γιατρός επέλεξε αυτό τον ανορθόδοξο και ιατρικά ανήθικο τρόπο σύλληψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ