Δημόσια ΥγείαΓιατί ματαιώθηκε η στάση εργασίας των γιατρών

Γιατί ματαιώθηκε η στάση εργασίας των γιατρών

- Advertisement -

Στην ματαίωση της αυριανής προγραμματισμένης στάσης εργασίας προχωρά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Όπως αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση:
«Δημοσιεύθηκε το πλήρες κείμενο (64 σελίδων) της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας για το ιατρικό μισθολόγιο. Τα όργανα της Ομοσπονδίας και οι νομικοί σύμβουλοι μελετούν την απόφαση για να αξιολογηθεί το σκεπτικό και να καθοριστούν οι περαιτέρω ενέργειες.
Ως εκ τούτου η αυριανή προγραμματισμένη στάση εργασίας (1/3/2018) και η παράσταση διαμαρτυρίας στο Συμβούλιο της Επικρατείας ματαιώνεται.
Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά. Κλιμακώνουμε τους αγώνες για αποκατάσταση των μισθολογικών απωλειών και επαναφορά των μισθών μας και των συντάξεων στα επίπεδα πριν από όλες τις μνημονιακές περικοπές»

Το χρονικό…
Η ΟΕΝΓΕ είχε προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη της βάρδιας για την Πέμπτη 1η Μαρτίου.
Οι γιατροί θα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:30 στο Συμβούλιο της Επικρατείας (Πανεπιστημίου 47-49).
Σύμφωνα με προγενέστερη ανακοίνωση, η Ομοσπονδία τόνιζε πως «θεωρεί αδικαιολόγητη και απαράδεκτη την πολύμηνη καθυστέρηση της δημοσίευσης της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας που δικαιώνει την προσφυγή της ΟΕΝΓΕ ενάντια στις μνημονιακές περικοπές του ιατρικού μισθολογίου το 2012».
Η προσφυγή εκδικάστηκε στις 2 Δεκεμβρίου 2016.
Οι γιατροί απαιτούν να δημοσιευθεί άμεσα η απόφαση και να ανακτηθούν οι μισθολογικές απώλειες. Τη στάση εργασίας στηρίζει και η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ