Στο ενδεχόμενο να μπει μπλόκο στους ανεμβολίαστους στην εστίαση αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας τις δυσκολίες που υπάρχουν στην εφαρμογή του μέτρου.

Στο ενδεχόμενο να μπει μπλόκο στους ανεμβολίαστους στην εστίαση αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας τις δυσκολίες που υπάρχουν στην εφαρμογή του μέτρου. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν εξετάζεται η είσοδος των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ με rapid test, ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι το θέμα έχει εξεταστεί και στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά υπάρχουν προβλήματα στην εφαρμογή του.

«Ασφαλώς και εξετάζεται, αλλά υπάρχουν προβλήματα. Το συζητήσαμε και στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που δεν θα κάνουν ούτε rapid test και δεν μπορούμε να τους στερήσουμε την πρόσβαση σε βασικά αγαθά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης, προσθέτοντας ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα με ατελείωτες ουρές σε ώρες αιχμής στα μεγάλα καταστήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, το μέτρο που θα μπορούσε να εξεταστεί για τα σούπερ μάρκετ είναι η αλλαγή στην «πυκνότητα», δηλαδή να μπαίνουν λιγότεροι πελάτες ταυτόχρονα στον χώρο.

Στήριξη της εστίασης

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην εστίαση και τα τελευταία μέτρα που ελήφθησαν και στα αιτήματα των εστιατόρων. «Το να ακούγεται ότι δεν στηρίζουμε την εστίαση, το να ακούγεται με τέτοια ένταση ότι η εστίαση ζητάει και νέα χρήματα, είναι πάρα πολύ άδικο», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι η εστίαση έλαβε τα περισσότερα χρήματα σε σχέση με τους άλλους κλάδους και επεσήμανε πως η στεναχώρια των επιχειρηματιών, οι οποίοι μάλιστα ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για την ερχόμενη Τρίτη, θα πρέπει να κατευθύνεται προς τους ανεμβολίαστους, καθώς «εξαιτίας τους συνεχίζει να υπάρχει η πανδημία».

«Η αλήθεια είναι ότι η εστίαση πήρε υπερδιπλάσιους πόρους από οποιονδήποτε άλλο κλάδο στην Ελλάδα. Από ένα σημείο και έπειτα αρχίζει να ακούγεται σαν αχαριστία όλο αυτό το πράγμα. Γιατί τους πόρους που πήγαν στην εστίαση τούς στερήθηκε το λιανεμπόριο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και άλλοι κλάδοι. Ο κ. Καββαθάς θα πρέπει να βάλει στον δημόσιο λόγο του και αυτή την παράμετρο», είπε ο υπουργός.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι στεναχωρήθηκαν για τα μέτρα. Αλλά η στεναχώρια τους δεν πρέπει να κατευθύνεται προς την κυβέρνηση που αναγκαστικά τα θέσπισε λόγω της πανδημίας, αλλά στους ανεμβολίαστους συμπολίτες τους που επιμένουν να υπάρχει πανδημία στην Ελλάδα με το να μην εμβολιάζονται», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα