Διασωληνωμένος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με συμπτώματα αναπνευστικής ανεπάρκειας και πνευμονίας νοσηλεύεται ο 53χρονος που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, από τη Σιάτιστα Κοζάνης.

Διασωληνωμένος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με συμπτώματα αναπνευστικής ανεπάρκειας και πνευμονίας νοσηλεύεται ο 53χρονος που διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό, από τη Σιάτιστα Κοζάνης. 

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Με εντολή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε καραντίνα έχουν τεθεί συνολικά 32 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 15 είναι του Νοσοκομείου Καστοριάς, όπως και 17 άτομα που εργάζονται στο Νοσοκομείο Κοζάνης. Πρόκειται για γιατρούς, νοσηλευτές της Παθολογικής, των ΤΕΠ, τραυματιοφορείς καθώς και εργαζόμενοι στα Εργαστήρια.

Ο 53χρονος μεταφέρθηκε εσπευσμένα το πρωί της Τρίτης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Ο ασθενής, ο οποίος εργάζεται ως υπάλληλος στο νοσοκομείο στης δυτικής Μακεδονίας, μετέβη μόνος του τη Δευτέρα στο Μαμάτσειο νοσοκομείο.

Ο 53χρονος, εργάζεται ως παρασκευαστής εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Καστοριάς. Αισθάνθηκε αδιαθεσία, χωρίς ωστόσο να έχει ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές, όντας κάτοικος της Σιάτιστας, πήγε αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας. Το προσωπικό εξέτασε τον 53χρονο και ήρθε σε επαφή με τον ΕΟΔΥ, προκειμένου να λάβει τις σχετικές οδηγίες.

Ωστόσο, αρχικά ο ΕΟΔΥ δεν θεώρησε τον 53χρονο «ύποπτο» κρούσμα. Όμως, ο άνδρας, συνοδεία του αδερφού του, πήρε ταξί και μετέβη στο Νοσοκομείο Κοζάνης. Εκεί απευθύνθηκε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών για έλεγχο. Έγινε Ακτινογραφία και Αξονική Τομογραφία, ενώ άρχισε να εμφανίζει και εικόνα πνευμονίας. Εν τέλει, μετά από επικοινωνία του Νοσοκομείου Κοζάνης με τον ΕΟΔΥ διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για κρούσμα και διασωληνώθηκε.

Διακομιδή στο ΑΧΕΠΑ

Το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, που είναι νοσοκομείο αναφοράς και διέθετε κενή κλίνη ΜΕΘ, δεν μπόρεσε να δεχθεί τον 53χρονο ασθενή. Δεν υπήρχε χρόνος για να γίνει διαχωρισμός της ΜΕΘ, ώστε να μη βρεθεί στον ίδιο χώρο ο πάσχων από κορωνοϊό με τους άλλους τρεις που ήδη νοσηλεύονται στη συγκεκριμένη ΜΕΘ. Τελικά, αποφασίστηκε η διακομιδή του στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, όπου και εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

Σημειώνεται ότι ο ασθενής είναι το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Δυτική Μακεδονία, ενώ δεν φέρεται να είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα