Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση “εικονικοί εμβολιασμοί” του Κέντρου Υγείας Παλαμά, στην Καρδίτσα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταχωρηθεί 40.000 εμβολιασμοί, την ώρα που οι κάτοικοι στην κοινότητα δεν ξεπερνούν τις 6.000. Την ίδια στιγμή, παρόμοια περιστατικά εικονικών εμβολιασμών καταγράφονται και στην Ιταλία.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση "εικονικοί εμβολιασμοί" του Κέντρου Υγείας Παλαμά, στην Καρδίτσα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταχωρηθεί 40.000 εμβολιασμοί, την ώρα που οι κάτοικοι στην κοινότητα δεν ξεπερνούν τις 6.000

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έρευνα που πραγματοποιείται κινείται σε δύο επίπεδα:

Το πρώτο στοιχείο που θέλουν να εξακριβώσουν οι Αρχές είναι ο τρόπος με τον οποίο απέκτησε πρόσβαση στους κωδικούς του συστήματος εμβολιασμού η διοικητική υπάλληλος που εμπλέκεται στην υπόθεση. Εκτιμάται ότι υπήρχε ένας ή πολλοί συνεργοί, αφού οι ειδικοί έχουν καταλήξει πως η ίδια δεν θα μπορούσε να έχει σπάσει μόνη της τους κωδικούς και να μπαίνει στο σύστημα.

Το δεύτερο και πιο ουσιαστικό σκέλος της έρευνας έχει να κάνει με το αν η υπάλληλος δρούσε με οικονομικό όφελος, δεδομένου ότι και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού που εκείνη παραχώρησε ήταν πολλά. Μάλιστα, αναμένεται σε βάθος χρόνου να προκύψουν κι άλλα. Ήδη έχουν εντοπιστεί 47 περιπτώσεις μέσα στον μήνα Αύγουστο.

Εικονικοί εμβολιασμοί: Σχεδόν 40.000 σε κοινότητα 6.000 κατοίκων

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εισαγγελική έρευνα εξετάζει το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος έκδοσης πιστοποιητικών εμβολιασμού. Παράλληλα, η έρευνα πρόκειται να «ανοίξει» και ως προς την κατεύθυνση του αριθμού των ατόμων που έλαβαν τα ψευδή πιστοποιητικά εμβολιασμού, καθώς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας έχουν γίνει 40.000 εμβολιασμοί ενώ οι κάτοικοι της κοινότητας δεν ξεπερνούν τις 6.000.

Φαίνεται ότι τα περισσότερα από τα επιπλέον εμβόλια έγιναν σε πολίτες από τη Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα από την περιοχή καταγωγής της υπαλλήλου. Έτσι, οι έρευνες εστιάζονται στη συγκεκριμένη πόλη της Βόρειας Ελλάδας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το περασμένο Σάββατο στο Κέντρο Υγείας Παλαμά εντοπίστηκαν να περισσεύουν δύο δόσεις εμβολίου, και φαίνεται πως ήταν το στοιχείο που πρόδωσε την διοικητική υπάλληλο που μετά τις αποκαλύψεις τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Η έρευνα προχώρησε στις βεβαιώσεις εμβολιασμού και διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε σφραγίδα γιατρού, οπότε κινήθηκαν οι διαδικασίες. Ειδοποιήθηκε η διοίκηση του Κέντρου Υγείας και στη συνέχεια η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ. εικονικοί εμβολιασμοί

Ποινικές διώξεις και κατά των εικονικά εμβολιασθέντων

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος με βάση τις διατάξεις διάδοσης του κορωνοϊού. Θα μπορεί να γίνει έτσι άρση του τραπεζικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθούν αδικαιολόγητες εισροές χρημάτων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων και αν διαπιστωθεί ότι κάποιοι από τους εικονικά εμβολιασθέντες έχουν δώσει χρήματα προκύπτει οικονομική συναλλαγή. Δεν αποκλείεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις και στους εικονικά εμβολιασθέντες.

Σήμερα, Δευτέρα, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης θα καταθέσει τα πρώτα στοιχεία στον εισαγγελέα Καρδίτσας. Σημειώνεται όμως ότι θα κάνει και μηνύσεις στα δεκάδες άτομα που γνώριζαν ότι έχουν πλαστό πιστοποιητικό και κυκλοφορούσαν με αυτό.

Έρευνα και για ψευδή πιστοποιητικά νόσησης ή rapid test

Την ίδια στιγμή, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η έρευνα αναμένεται να επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ώστε να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας εμβολιασμού, σε μια περίοδο που το πρόγραμμα παρουσιάζει επιβράδυνση, χωρίς να έχει κτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας. εικονικοί εμβολιασμοί

Έτσι, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στις Υγειονομικές Περιφέρειες για τον εντοπισμό ενδεχομένως και άλλων περιπτώσεων πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, ενώ στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν και πιστοποιητικά νόσησης για το ενδεχόμενο να είναι ψευδή.

Εκτός από τους εικονικούς εμβολιασμούς, στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται και η χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων εργαστηριακών τεστ, rapid ή PCR.

«Ασκείται πίεση στους γιατρούς για να εκδίδονται πλαστές βεβαιώσεις εμβολιασμών και υπάρχει και ένα άλλο φαινόμενο που εξελίσσεται, που έχει να κάνει με τα πλαστά rapid test» ανέφερε η αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου.

Αυστηροποίηση νομοθετικού πλαισίου

Αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τους εικονικούς εμβολιασμούς προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, με αφορμή τα περιστατικά έκδοσης «μαϊμού» πιστοποιητικών εμβολιασμού στο εμβολιαστικό κέντρο Παλαμά στην Καρδίτσα.

Ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά δήλωσε ότι «έρχεται ειδικός νόμος για τους μαϊμού εμβολιασμούς».

Ο υπουργός Υγείας παρενέβη άμεσα στην υπόθεση, ζητώντας διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, αλλά και ενημέρωση του εισαγγελέα.

«Αναφορικώς με το περιστατικό στην Καρδίτσα για εικονικούς εμβολιασμούς στο ΚΥ Παλαμά επικοινώνησα με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ και του ζήτησα να διατάξει ΕΔΕ και να ενημερώσει άμεσα την εισαγγελία. Δεν θα υπάρχει καμία ανοχή σε τέτοια περιστατικά» ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Εικονικοί εμβολιασμοί (και) στην Ιταλία

Λίγες ώρες αργότερα, στην επιφάνεια έρχεται και η υπόθεση Ιταλίδας νοσηλεύτριας, η οποία εργαζόταν στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Τρεβίζο και παύθηκε των καθηκόντων της καθώς φέρεται να προχωρούσε σε εικονικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Stampa, η νοσηλεύτρια φέρεται να έκανε ότι εμβολίαζε κατά του κορωνοϊού φίλους και συγγενείς της, που ήταν αντιεμβολιαστές, ενώ στην πραγματικότητα έχυνε το περιεχόμενο του σκευάσματος σε βαμβάκι.

Όπως διέρρευσε, μάρτυρες πρόσεξαν ότι η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια επέλεγε πάντα την πιο απομονωμένη θέση του εμβολιαστικού κέντρου, ώστε οι συνάδελφοί της να μην μπορούν να βλέπουν από κοντά τι έκανε.

Τα άτομα που στην πραγματικότητα δεν εμβολιάστηκαν, αλλά είχαν καταφέρει να εξασφαλίσουν το «πράσινο πάσο», υπολογίζονται γύρω στα 20.

Η νοσηλεύτρια δεν είχε εκφραστεί ποτέ δημόσια κατά των εμβολίων, ενώ η ίδια είχε εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Μετά τις αποκαλύψεις παύθηκε των καθηκόντων της, θα περάσει από πειθαρχικό και η δράση της είναι αντικείμενο εισαγγελικής έρευνας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα