Τέλος τα μέτρα για τις κόκκινες περιοχές εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδρίασε σήμερα προκειμένου να εξετάσει τα επόμενα βήματα ελευθερίας προς τους εμβολιασμένους πολίτες.

Τέλος τα μέτρα για τις κόκκινες περιοχές εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδρίασε σήμερα προκειμένου να εξετάσει τα επόμενα βήματα ελευθερίας προς τους εμβολιασμένους πολίτες

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με πληροφορίες, από εδώ και στο εξής, θα ανακοινώνονται μεν οι περιοχές που θα μπαίνουν στο κόκκινο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη, ώστε κάθε πολίτης να λαμβάνει μέτρα προστασίας. Ωστόσο, μέτρα όπως η απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις βραδινές ώρες, αλλά και της μουσικής καθ’όλο το 24ωρο, τα οποία ισχύουν μέχρι σήμερα, δεν θα τίθενται σε εφαρμογή.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν με πληρότητα στο 100% της χωρητικότητάς τους και δεν θα είναι υποχρεωμένες να έχουν θαμώνες, μόνο «καθήμενους».

Σε ισχύ θα παραμείνουν τα μέτρα που ισχύουν για τους μεικτούς χώρους, σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι οι κλειστοί χώροι εξακολουθούν να είναι μη προσβάσισμοι στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Σε λίγο οι ανακοινώσεις

Σε κάθε περίπτωση, οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα, μαζί με τον νέο πρόεδρο του ΕΟΔΥ Θεοκλή Ζαούτη, το μεσημέρι της Τρίτης.

Μιλώντας, άλλωστε, στην τηλεόραση του Open το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Πλεύρης έκανε γνωστό ότι δεν θα υπάρξουν νέα πιεστικά μέτρα για τους μη εμβολιασμένους.

Αναλύοντας τη φιλοσοφία των ανακοινώσεων ο υπουργός Υγείας είπε ότι «όπου υπάρχουν περιοχές και χώροι μόνο για εμβολιασμένους πρέπει να υπάρχει περισσότερη κανονικότητα. Στους μεικτούς χώρους όχι τιμωρητικά καθώς εχθρός δεν είναι ο μη εμβολιασμένος αλλά ο. κορωνοϊός, σε αυτούς θα παραμείνουν μέτρα και όσο το δυνατόν πιο απλοποιημένα».

Όπως είπε χαρακτηριστικά «έχω την ΚΥΑ που είναι 187 σελίδες και βγαίνει κάθε εβδομάδα. και για εμένα που είμαι δικηγόρος είναι δύσκολο να την καταλάβω. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι πιο ελαστικό το πλαίσιο αλλά πιο απλοποιημένο».

Μεγαλύτερη ελευθερία όσοι εμβολιάζονται 

«Όσοι εμβολιάζονται βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση και δεν κινδυνεύουν, πρέπει να προστατευτούν και να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία. Πρέπει να προστατευτούν αυτοί που έχουν το ατομικό δικαίωμα του μη εμβολιασμού. Για τους μη εμβολιασμένους δεν υπάρχει. φιλοσοφία να υπάρχουν πιο περιοριστικά μέτρα από αυτά που ισχύουν σήμερα» είπε ακόμα ο υπουργός Υγείας.

Μετά από σχετική ερώτηση, δε, απάντησε ότι «δεν βρίσκεται στη σκέψη και φιλοσοφία. μέτρα που να παραπέμπουν στον προηγούμενο χειμώνα όπως η απαγόρευση μετακίνησης. από νομό σε νομό. Βρισκόμαστε σε μια φάση που συνυπάρχουμε με τον ιό και δεν είναι. φιλοσοφία να επιστρέψουμε σε ένα προηγούμενο καθεστώς όταν δεν είχαμε μέτρα όπως. το εμβόλιο».

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα