Τρεις γυναίκες, μεταξύ αυτών και η Ελληνοαυστραλή ηθοποιός Μαρία Μουτσίδη, γνωστή με το καλλιτεχνικό της όνομα Μαρία Μερσέντες, κατηγορούν Έλληνα γιατρό από το Hawthorn της Μελβούρνης για ασέλγεια εις βάρος τους και το Ιατρικό Συμβούλιο της χώρας στο οποίο κατήγγειλαν τον γιατρό πριν από δύο χρόνια για ολιγωρία.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Age, η Sandra Rokebrand, η Μαρία Μουτσίδη και η Suzii Crowley, οι οποίες δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους έσπασαν, όπως λένε, οι ίδιες τη σιωπή τους χθες εξομολογούμενες τις λεπτομέρειες της συμπεριφοράς του Έλληνα γιατρού απέναντί τους όταν τον επισκέπτονταν ως ασθενείς του.

Ο λόγος πίσω από την απόφασή του να βγουν δημόσια και να μιλήσουν για την εμπειρία τους είναι το γεγονός ότι έστω και αν πέρασαν δύο χρόνια από τότε που η κάθε μία κατήγγειλε τον 75χρονο γιατρό στο Ιατρικό Συμβούλιο αυτό δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις έρευνές του.

Όλες οι γυναίκες ισχυρίζονται ότι ο γιατρός που είχε το ιατρείο του στο Barkers Road στο προάστιο Hawthorn αφού τους ζητούσε να γδυθούν με πρόσχημα να τις εξετάσει τις άγγιζε στα γεννητικά τους όργανα, τις άγγιξε με το πέος του ενώ αυτό βρισκόταν σε στύση, προσπάθησε να τις φιλήσει και έκανε ακατάλληλα σχόλια.

Ακραίες συμπεριφορές

Τα συγκεκριμένα περιστατικά συνέβησαν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους με την 61χρονη σήμερα ομογενή ηθοποιό να λέει ότι ήταν μόλις 21 ετών όταν για πρώτη φορά ο εν λόγω γιατρός της ζήτησε να βγάλει όλα της τα ρούχα για να την εξετάσει κάτι που το έκανε κάθε φορά που πήγαινε να τον δει ακόμα και όταν αυτή έπασχε από κρυολόγημα.

«Ήταν ένας αξιόπιστος οικογενειακός γιατρός και εξέχον μέλος της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης» λέει η Μουτσίδη, προσθέτοντας ότι ο Έλληνας γιατρός «εκμεταλλεύθηκε αυτήν την θέση του».

«Όταν άρχισε να με παρακολουθεί ο τρόπος του ήταν ζεστός και επαγγελματικός, αλλά άρχισα να ανησυχώ όταν λίγο καιρό μετά κατά τις επισκέψεις μου στο ιατρείο του κλείδωνε την πόρτα για αν με εξετάσει. Λίγο αργότερα άρχισε να μου ζητά να βγάλω όλα τα ρούχα μου» ισχυρίζεται η Μαρία Μουτσίδη.

Τόσο η 49χρονη Sandra Rokebrand όσο και η 52χρονη Suzii Crowley αναφέρουν ότι περιστατικά ασέλγειας που ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα τους συνέβησαν στις αρχές του 2000.

Ούτε ο γιατρός, ούτε εκπρόσωπος του Ιατρικού Συμβουλίου Αυστραλίας δέχθηκαν να σχολιάσουν τις καταγγελίες.

Διανοητική διαταραχή

Εκ μέρους του γιατρού σε ανακοίνωσή του ο δικηγόρος του John Petts ισχυρίστηκε ότι ο 75χρονος πάσχει από διανοητική διαταραχή και δεν είναι σε θέση να θυμηθεί τις τρεις γυναίκες.

Εντούτοις, πριν από δύο χρόνια όταν έγιναν αρχικά οι καταγγελίες ο γιατρός είχε αρνηθεί ότι διέπραξε αυτές τις πράξεις.

Ερωτώμενος ο Petts πως ο γιατρός μπορεί να λέει ότι είναι αθώος από την στιγμή που πάσχει από διανοητική διαταραχή, είπε ότι όταν αρχικά έγιναν οι καταγγελίες η υγεία του γιατρού ήταν καλή.

Ο μόνος σχολιασμός του θέματος από το Ιατρικό Συμβούλιο όταν επικοινώνησαν με αυτό οι δημοσιογράφοι της Fairfax που ασχολήθηκε με το θέμα ήταν ότι αυτό παρέπεμψε τις καταγγελίες στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Βικτώριας VCAT.

Έγινε επίσης γνωστό ότι από τον Αύγουστο του 2017 ο γιατρός έπαψε να είναι μέλος του μητρώου γενικών παθολόγων.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα