Την είδηση πως ένα έμβρυο πέθανε -πιθανότατα-από κορωνοϊό στην κοιλιά της μητέρας του, μεταδίδουν τα ΜΜΕ στο Ισραήλ.

Την είδηση πως ένα έμβρυο πέθανε -πιθανότατα-από κορωνοϊό στην κοιλιά της μητέρας του, μεταδίδουν τα ΜΜΕ στο Ισραήλ.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των «Times» του Ισραήλ, αλλά και της Jerusalem Post το έμβρυο κόλλησε κορωνοϊό μέσω του πλακούντα από την 29χρονη μητέρα του που βρισκόταν στην 25η εβδομάδα της κύησης και είχε βρεθεί θετική. Το μωρό πέθανε μέσα στην κοιλιά της…

Σύμφωνα με τους γιατρούς, πρόκειται για την πρώτη περίπτωση παγκοσμίως καθώς θεωρούν βέβαιο ότι το έμβρυο έχασε τη ζωή του από τον κορωνοϊό. Το νοσοκομείο επιβεβαίωσε ότι το μωρό δεν είχε καρδιακό παλμό και η μητέρα του το γέννησε νεκρό. Στη συνέχεια έγινε το τεστ στο έμβρυο το οποίο βρέθηκε θετικό. Οπως αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ εξετάστηκε και ο πλακούντας της μητέρας όπου επίσης βρέθηκε ο ιός.

«Το έμβρυο μολύνθηκε μέσω του πλακούντα και με πολύ υψηλό βαθμό βεβαιότητας μπορούμε να πούμε πως πέθανε λόγω κορωνοϊού», δήλωσε ο Δρ. Ταλ Μπρος, επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων στο Νοσοκομείο Assuta

Από την πλευρά του, ο Γιόσι Τόμπιν, διευθυντής της μαιευτικής στο νοσοκομείο, συμφώνησε ότι επειδή το έμβρυο είχε μολυνθεί στη μήτρα, ήταν πιθανό ότι ο θάνατος προκλήθηκε από τον κορωνοϊό.

Σπάνιο περιστατικό

«Ήταν μια ενδομήτρια μόλυνση του εμβρύου, η οποία μπορεί να προκαλέσει λοίμωξη του πλακούντα και θάνατο. Αυτό είναι ένα σπάνιο περιστατικό επειδή ένα μωρό συνήθως μολύνεται με κορωνοϊό μετά τη γέννηση, ως αποτέλεσμα της επαφής με τη μητέρα. Το γεγονός ότι καταφέραμε να ανακαλύψουμε ότι ήταν ήδη θετικά στη μήτρα υποδηλώνει μεγάλη πιθανότητα ότι το έμβρυο πέθανε ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή κ. Αρνον Βίζνιτζερ, μαιευτήρα στο Ιατρικό Κέντρο Beilinson, η περίπτωση ενός εμβρύου που προσβάλλεται από τον κορωνοϊό είναι πολύ ασυνήθιστη. Ως τώρα, το ποσοστό των περιπτώσεων που η έγκυος γυναίκα μεταδίδει τον ιό στο μωρό της, δεν ξεπερνά το 3%. Λόγω της εγκυμοσύνης της, η γυναίκα δεν είχε κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα